Kloppova prva poruka navijačima Liverpoola očekivano je genijalna

U petak je održao prvu konferenciju za novinare, na kojoj je oduševio novinare

Liverpool's new German manager Jurgen Klopp (C) poses with Liverpool's managing director Ian Ayre (L) and chairman Tom Werner (R) at the start of a press conference to announce Klopp's appointment at Anfield in Liverpool, northwest England, on October 9, 2015. Klopp described his job as "the biggest challenge" in world football on October 9 following his appointment as the successor to Brendan Rodgers. Former Borussia Dortmund head coach Klopp, 48, was appointed on October 8 on a three-year contract following the dismissal of Rodgers, who was sacked October 4 after three and a half years at the club.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS  

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

U petak je u Engleskoj sve u znaku Jürgena Kloppa. Njemački trener u četvrtak je potpisao ugovor s Liverpoolom, a u petak je održao prvu konferenciju za novinare. Svi tamošnji mediji preselili su se na na Anfield kako bi ispratili njegov prvi nastup.

Prvi intervju

Prije toga, Klopp je održao jedan intervju, onaj za klupsku televiziju. I već je svojm prvim pojavljivanjem oduševio sve navijače engleskog velikana, a za njih je pripremio i poruku: morate početi vjerovati, i prestati sumnjati. Poruka je naravno objavljena po svim svjestkim medijima, a možete je pogledati u videu iznad.

Klopp održao je prvu konferenciju za novinare otkako je preuzeo engleskog velikana. I naravno, nije razočarao.

“Velika mi je čast što sam trener Liverpoola. Ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu. Pokušat ću pomoći klubu, ali to nije toliko komplicirano kako mnogi ovdje misle. Ovdje me privukao intenzitet nogometa i navijači”, rekao je Klopp. Pitanje koje nije mogao izbjeći je ono misli li da Liverpool može osvojiti naslov.

‘I am the Normal One’

“Pet ili šest klubova u Premier ligi može doći do naslova, što je problem. Najvažnije je da igramo našu igru, s puno samopouzdanja. Važno je da igrači vjeruju da mogu ispuniti očekivanja. Moramo početi vjerovati, i presati biti skeptični. Mora se prestati razmišljati o novcu i militi samo o nogometu”, poručio je Klopp, a na pitanje novinara je li svjestan koliko je popularan u Engleskoj, dao je odgovor koji pomalo podsjeća na Josea Mourinha u vrijeme kada se on predstavljao britranskoj javnost.

“Ja sam normalan (I am the normal one)”, rekao je Klop s osmjehom na licu te je nastavio : “Ja sam prosječan momak iz Schwarzwalda, koji je bio prosječan nogometaš”.