Nekad je nužno odabrati stranu

Komentar Mire Para: Sa mnom kao izbornikom, barem bi jedan naš čovjek bio na svjetskom vrhu

Modriću ne bih dao da igra sve dok ne pročitam transkripte iz USKOK-a

Ante Čačić
FOTO: PIXSELL

Uoči trećeg tjedna mog djelovanja kao izbornika iz sjene, a Čačićeva na reprezentativnoj klupi, te svega nekoliko dana prije nego će njemu na račun kapnuti prva plaćica od nekih dvadeset tisuća eura, a meni, Miri Paru, bezbeli, ništa, pa čak ni za ovaj tekst, nenadano mi se rodila nada da bih reprezentativno kormilo ipak mogao preuzeti još i prije prve utakmice s Bugarskom.
U javnost je, naime, proteklih dana izašlo kako Ronaldov menadžer Jorge Mendes, sigurno ste već čitali o tome, više nije najbogatiji menadžer na svijetu. Unatoč tome, dakle, što su neki od njegovih klijenata Diego Costa, Di Maria, James Rodriguez i već spomenuti Ronaldo, on je, eto, propao k’o Grčka, a to je – Čačić to nikada neće shvatiti – izvrsna prilika da na njegovo mjesto na vrhu ljestvice najbogatijih i naslovnicu američkog magazina Forbes, dođe jedan “naš čovjek” kojemu bih ja, kao izbornik reprezentacije, u tome svakako mogao biti od pomoći.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo AFP/AFP

Za Roga i dvadesetica

Stavljao bih, kao što sam to u svojoj kandidaturi već i istaknuo, isključivo njegove igrače u igru, ne bi li oni na kraju prijelaznog roka postigli što bolju prodajnu cijenu, a time bi i njegovih 10 posto iznosilo znatno više. Naveo sam onda, da podsjetim zainteresiranu javnost, mjerodavne u HNS-u, ali i tog čovjeka, kako bih samo ja imao tu dalekovidnost, taj istančan osjećaj prijekopotreban za mjesto izbornika, da u finalu, ako do njega slučajno dođemo, od prve minute stavim Ježinu na gol, ubacim Pivarića lijevo, Šituma desno, a i Ćorića negdje.

Našao bih, obećao sam tada svim navijačima menadžerskih sportskih agencija, mjesto i za Antolića, a u svjetlu novih prilika za jednog od naših menadžera, koji sada ima sjajnu priliku da postane najbogatiji, svoju kandidaturu bih proširio i time da bih malome Rogu – za kojega je Liverpool navodno ponudio 10 milijuna – cijenu pogurao najmanje do dvadesetke!

Marko Rog
Marko Rog PIXSELL/PIXSELL

Nema nedodirljivih

Istina, Kalinić je u prošlom kolu protiv Intera postigao hattrick i Fiorentinu nakon 17 godina doveo na sam vrh talijanske Serie A, poziciju na kojoj nisu bili još od Gabriela Batistute, ali kraj Marka Roga, obećajem, taj mi ne bi ni minute zaigrao.

Također, razmislio bih i o Luki Modriću, kojemu ne bih dao da nastupi sve dok ne pročitam njegove transkripte iz USKOK-a do kraja, a Eduardo Da Silva, da bi se vratio u reprezentativni kadar, morao bi prethodno povući sve tužbe koje je podnio pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu. I sudske troškove bi, naravno, on morao snositi jer u borbi za prvo mjesto najbogatijih menadžera na svijetu, svaka kuna je važna.

Ne bi bilo, upozoravam ih unaprijed, nedodirljivih dok sam ja na čelu reprezentacije, ali uvijek ima – upozoravam ih i na to – dovoljno neprodanih talenata u Lokomotivi da zamijenim sve ove na kojima se više ništa ne može okrenuti.

Luka Modrić
Luka Modrić PIXSELL/PIXSELL

Guranje igrača

Ima i taj nesretni Jorge Mendes nekoliko svojih trenera na spisku klijenata, poput, recimo, Mourinha i Luiza Felipea Scolarija, ali oni očito nisu bili ni približno toliko bezobrazni i spremni gurati njegove igrače, kao što bih to ja činio čovjeku koji me postavi za izbornika.

Ne bi mi ni bilo teško, kao što je to očito bilo toj dvojici ljenjivaca, a zbog čega Jorge na kraju ispašta, svako malo skoknuti do bankomata Zagrebačke banke da od onih na početku teksta navedenih 20.000 eura izborničke plaće, odvojim i neki dio za tog nogometnog menadžera koji će s Čačićem teško uspjeti u svemu ovome što mu ja nudim.

A što je, uostalom, i jedino bitno kada je reprezentacija u pitanju.


 

Komentar je objavljen u tiskanom izdanju Telegrama 3. listopada 2015.