Košarkaši Cedevite iznenadili su bivšeg trenera Repešu i slavili u Milanu 77-68

Kod Cedevite najefikaniji je ponovno bio Miro Bilan sa 16 poena

11.10.2015., Dom sportova, Zagreb - 05. kolo ABA lige, KK Cedevita - Crvena zvezda Telekom. Miro Bilan. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaši Cedevite pobijedili su u Milanu Emporio Armani svog bivšeg trenera Jasmina Repeše rezultatom 77-68 u utakmici 4. kola Euroligine skupine B.

Druga je to velika pobjeda za hrvatskog prvaka u nizu, jer je Cedevita u prošlom kolu nadigrala i Anadolu Efes, Darija Šarića i Dušana Ivkovića. Cedevitin trener Veljko Mršić odlučio je uoči tog dvoboja u Istanbulu iz momčadi izbaciti Tomislava Zubčića, a taj potez kao da je povezao Cedevitine redove.

Jasmin Repeša morao je nakon utakmice stisnuti ruku svom učeniku Veljku Mršiću koji mu je prošle sezone bio pomoćni trener, ali i sinu Dini koji je već drugu sezonu asistent u Cedeviti.

Babićeva trica prelomila je utakmicu

Ključne poene u novoj velikoj pobjedi postigao je Luka Babić, ubacivši tricu za 70-63 dvije minute do kraja.

Kod Cedevite najefikaniji je ponovno bio Miro Bilan sa 16 poena, James White je dodao 15 , Babić 13, a odlični Marko Arapović 11. Spomenuta četvorica igrača zajedno su ostvarila i 24 skoka.

Simon ubacio 16

Za domaćine, čiji je poraz iz prvog reda gledao vlasnik kluba, modna legenda Giorgio Armani, Alessandro Gentile postigao je 19, a Kruno Simon 16 poena. Oliver Lafayette dodao je 14, a Stanko Barać šest poena, četiri uhvaćene lopte i tri asistencije.

Cedevita je u skupini na omjeru 2-2, a u sljedećem kolu igra protiv Kutxe Laboral koju s klupe vodi Velimir Perasović.