Košarkaši San Antonio Spursa srušili 30 godina stari rekord Boston Celticsa

Spursi su u sezoni ostvarili 40 pobjeda i jedan poraz na domaćem terenu

SAN ANTONIO,TX - APRIL 12:Tim Duncan #21 of the San Antonio Spurs grabs a rebound in front of Dion Waiters #3 of the Oklahoma City Thunder at AT&T Center on April 12, 2016 in San Antonio, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Ronald Cortes/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

U utakmici večeri u NBA ligi, dvoboju druge i treće momčadi Zapadne konferencije, San Antonio je kod kuće uspio pobijediti Oklahomu 102:98, nakon produžetka. Spursi su tako izjednačili 30 godina stari rekord Boston Celticsa ostvarivši učinak 40-1 pred svojim navijačima u jednoj sezoni.

Posljednji put to je napravila slavna generacija Celticsa u sezoni 1985/86 koju su predvodili Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish. Savršeni učinak u AT&T Areni pokvarili su im u prošloj utakmici Golden State Warriorsi, koji će u noći sa srijede na četvrtak, pred svojom publikom, imati prilike srušiti rekord Chicago Bullsa iz sezone 1995/96 i omjera 72-10. Warriorsi su trenutačno na 72-9, u lovu na još jednu pobjedu.

Bez Duranta, Westbrooka i Ibake

Spursi su se morali prilično namučiti za pobjedu iako su gosti igrali bez svojih najvećih zvijezda, Kevina Duranta, Russella Westbrooka i Sergea Ibake. Zato su četvorica igrača imala jednaki učinak, Kanter, Payne, Waiters i Adams ubacili su po 17 poena.

Kawhi Leonard bio je najučinkovitiji u San Antoniju s 26 poena, 20 je dodao Tony Parker.

U posljednjoj minuti osnovnog dijela, Dion Waiters pogodio je koš i dodatno bacanje za izjednačenje 93:93, 16,2 sekundi prije kraja, a Leonard je mogao svoju momčad spasiti dodatnih pet minuta, ali je promašio šut za pobjedu. Ipak, Spursi su uspjeli svladati neočekivano veliki otpor gostiju u produžetku.

https://www.youtube.com/watch?v=0RnGo5bzN-0

Rezultati:

Indiana – NY Knicks 102:90
Detroit – Miami 93:99
Toronto – Philadelphia 122:98
San Antonio – Oklahoma City 102:98 (prod.)
La Clippers – Memphis 110:84

https://www.youtube.com/watch?v=13Hj83Zrggo