Košarkaški Cedevite saznali suparnike u Euroligi (i oni su vrlo atraktivni)

Ždrijeb u Zagreb vodi Jasmina Repešu, Velimira Perasovića i Darija Šarića

06.06.2015., Zagreb - Druga utakmica finala kosarkaskog prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Cedevita. Trener Cedevite Veljko Mrsic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita saznao je imena suparnika protiv kojih će igrati u sljedećoj sezoni Eurolige. Smještena u skupinu B, Cedevita će prolazak u Top 16 tražiti protiv Olympiacosa, Anadolu Efesa, Laboral Kutxe, EA7 Emporio Armanija i Limogesa.

Ždrijeb četiri skupine sa po šest klubova u svakoj održan je u četvrtak u Barceloni, a Top 16 izborit će najbolje četiri momčadi iz svake grupe. Sistem natjecanja je takav da slijedi formiranje dvije nove skupine iz kojih će se dobiti parovi četvrtfinala. Momčadi koje prve dođu do tri pobjede iz tih ogleda ostvarit će plasman na Final Four lige.

Dodajmo da je ždrijeb brzo vratio Jasmina Repešu, donedavnog Cedevitinog trenera, a sada stratega milanske momčadi, u Zagreb, te da će se sastav Veljka Mršića susresti i protiv Laborala kojeg vodi izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović. Također, ambicijama zagrebačkog kluba prijetit će i Anadolu Efes u kojem nastupa Dario Šarić.

Težak ždrijeb

“Vrlo jaka i zanimljiva grupa. Naše je da se nadamo da možemo proći dalje, u Top 16 ali prije svega moramo složiti dobru i konkurentnu momčad. Iskusniji smo nego prije, ovo nam je treća sezona u Euroligi, nadam se da ćemo imati više pobjeda u skupini no prijašnjih sezona. Skupina je izuzetno zanimljiva za navijače u Hrvatskoj s obzirom da nam dolaze Dario Šarić kao i treneri Perasović i Repeša. I to donosi dodatnu draž u novoj euroligaškoj sezoni”, smatra direktor kluba Krešimir Novosel koji je nazočio ždrijebu.

Grupu je prokomentirao i Miro Bilan, igrač s najviše nastupa za Cedevitinu momčad:

“Ždrijeb nam nije bio baš naklonjen jer smo u izuzetno jakoj skupini. Treba vidjeti kako ćemo mi izgledati kad se igrački kompletiramo, kad započne nova sezona, kad vidimo kakvi će biti protivnički rosteri. Posebno je zanimljivo što ćemo u Zagrebu vidjeti i neke naše igrače i trenere. I prošle smo sezone imali dobru gledanost u Euroligi, vjerujem da ćemo ove imati još i više upravo zbog zanimljive skupine jer navijači vole gledati hrvatske igrače ili trenere na suparničkim stranama.”