Kostelić i Zrnčić Dim bez druge vožnje slaloma u Wengenu, slavio Norvežanin Kristoffersen

Najbrža u veleslalomu voženom u Flachauu je Njemica Rebensburg

Norway's Henrik Kristoffersen crashes in the arrival area after winning the Alpine skiing FIS World Cup men's slalom event on January 17, 2016 in Wengen.   / AFP / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobijedio je na slalomu Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu, dok je najbolji skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher ostao bez bodova. Kristoffersen je pobijedio po četvrti puta u petom slalomu sezone s prednošću 30 stotinki ispred Talijana Giuliana Razzolija, dok je treći bio također Talijan Stefano Gross (+0.68).

Hirscher je nakon prve vožnje bio deseti, a u drugoj vožnji je napravio ogromnu pogrešku i odustao. Hrvatski predstavnici Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim nisu se uspjeli plasirati u drugu vožnju. Kostelić je na stazi na kojoj je čak četiri puta pobijedio u slalomu startao kao 53. i imao zaostatak od 2.47 sekundi za vodećim, što mu je bilo dovoljno tek za 43. mjesto. Zrnčić Dim je bio 41. s zaostatkom od 1.97 sekundi.

Norvežanu četvrta pobjeda ove sezone

Kristoffersen je s četiri pobjede i jednim drugim mjestom nedodirljiv u slalomu i vodi s 480 bodova, Hirscher ima 340, a treći je Felix Neureuther s 187 bodova. U ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal (816) je obranio vodstvo i ima 15 bodova više od Hirschera, dok je treći Kristoffersen s 671 bodom.

Njemačka skijašica Viktoria Rebensburg pobjednica je veleslaloma Svjetskog kupa u austrijskom Flachau. Rebensburg je do prve pobjede nakon čak tri godine u vrlo teškim uvjetima na stazi došla sjajnom drugom vožnjom, postigavši prednost od 94 stotinke ispred Slovenke Ane Drev, koja je vodila nakon prve vožnje, a nakraju po prvi puta u karijeri završila na postolju. Treća je bila Talijanka Federica Brignone (+0.99).

Lara Gut je povećala vodstvo u ukupnom poretku i sada ima 50 bodova više od Lindsay Vonn. U poretku veleslaloma vodi Austrijanka Eva Maria Brem (392) ispred Gut (362) i Birignone (325).