Leicester City upravo je prvi put u povijesti postao prvak Engleske

Ovo je ujedno i prvi naslov u karijeri za talijanskog stručnjaka Claudija Ranierija

Senzacija u Engleskoj. Leicester City osvojio je prvi naslov u povijesti nakon što Tottenham nije uspio doći do pobjede na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja. Imali su Spursi vodstvo od dva gola razlike u prvom pluvremenu, ali ga nisu uspjeli zadržati do kraja utakmice.

https://twitter.com/Mau_A_Moon/status/727240110652149760

Početak utakmice nije previše obećavao te su se stvari savršeno odvijale za Leicester. Obje momčadi imale su nekoliko prilika, međutim prva velika došla je 27. minuti. I to za Chelsea. Pedro je prošao lijevom stranom, odigrao je Azpilicueti ,a on prema Diegu Costi. Španjolac je potom vidio Fabregasa, koji je opasno tukao s ruba kaznenog prostora. Lopta je prošla malo pokraj vratnice.

Kaneov gol

Onda je uzvratio Tottenham. Harry Kane prvo je tukao iz slobodnjaka s 30 metara iznad gola. Costa je uzvratio udarcem iz daljine , kojeg je Lloris skrenuo u korner. Igrala se 35. minuta kada je Eriksen odigrao za Lamelu, a ovaj je potom odlično uposlio Kane. Tražili su Chelsejaevi nogometaši zaleđe, ali je zastavica ostala spuštena. Englez je s lakoćom zaobišao Begovića i poslao loptu u mrežu.

Malo zatim Son i Lamela zaprijetili su Begoviću, ali su njihove udarce blokirali Cahill i Terry. U 44. minuti Spursi su ipak povećali vodstvo. Eriksen je ubacio za Sona i za 2:0.

https://twitter.com/BBCSporf/status/727243881549549568

U sudačkoj nadoknadi došlo je sukoba između igrača. Rose je ružno startao na Williana. Nakon naguravanja sudac je obojici pokazao žute kartone.

Preokret Chelseaja

U nastavku je Tottenham prvi zaprijetio preko Kanea, ali je Chelsea unatoč naporima Spursa došao do gola. U 58. minuti Gary Cahill odlično je reagirao na Willianov ubačaj iz kornera. Smirio je loptu na desetak metara te je poslao u mrežu.

Cheselsea je tada zaigrao puno bolje pa su se Hazard u Willian našli u prilikama. Osjetio je Pochettino da mora mijenjati pa je Sona zamijenio Masonom, no to mu nije pomoglo. Chelsea je zaigrao kao lani kada su osvojili naslov, a do izjednačenja su došli u 84. minuti. Nakon duplog pasa s Diegom Costom s 20 metara poslao je loptu u rašlje. Dovoljno za bod i naslov Leicester Cityja.


Chelsea – Tottenham 2:2

Chelsea: Begović; Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta; Mikel, Matic; Willian, Fabregas, Pedro; Diego Costa

Tottenham: Lloris Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Dembele; Lamela, Eriksen, Son; Kane