Zvuči nestvarno, ali Lewandowski je uistinu u 9 minuta dao pet golova

Bayern u sljedećem kolu Lige prvaka igra sa zagrebačkim Dinamom

FOTO: AFP

Nogometaši minhenskog Bayerna, aktualni prvaci Njemačke i sljedeći protivnici zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka svladali su s 5-1 Wolfsburga u utakmici šestog kola Bundeslige koju igraju na svojem terenu.

Prvo poluvrijeme završeno je s prednošću gostiju 1-0, gol je u 26. minuti postigao Daniel Caligiuri, a u nastavku je uslijedio potpuni preokret. Za njega je zaslužan poljski napadač u redovima Bayerna Robert Lewandowski koji je u igru ušao s klupe od početka drugog poluvremena i u samo devet minuta postigao pet golova.

https://twitter.com/6SecondFutbol/status/646405354587164672?ref_src=twsrc%5Etfw

Premda je zabio pet golova Lewandoski nije uspio oboriti rekord Dietera Mullera koji je 1977. zabio šest pogodaka za Koln. Međutim, postao je vlasnikom najbržeg hat-tricka u povijesti Bundeslige. Trebale su mu četiri minute, a dosadašnji rekord držao je Michael Tonnies koji je 1991. godine zabio tri gola za Duisburg u razmaku od pet minuta. Poljski napadač je postao i prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je zabio pet golova za devet minuta.

Prvi i izjednačujući gol postigao je u 51. minuti, a već minutu kasnije doveo je Bayern u vodstvo. Na 3-1 je povisio u 55. minuti, a na 4-1 u 57. Svoj peti gol za 5-1 Lewandowski je postigao u 60. minuti, a s 5-1 je utakmica i završena.

HSV je na gostovanju pobijedio Ingolstadt 1-0, a pogodak odluke zabio je Michael Gregoritsch tri minute prije kraja susreta. Ivo Iličević je započeo u gostujućem sastavu i na terenu je proveo 65. minuta kada je zamijenjen, dok Ivica Olić nije ulazio u igru. Hertha je golovima Ibiševića (43, 90+4) pobijedila Koln 2-0, dok je Darmstadt pobijedio Werder 2-1.

Na ljestvici vodi Bayern s maksimalnih 18 bodova, dok je Borussija Dortmund na drugom mjestu s tri boda manje. No, momčad iz Dortmunda ima i utakmicu manje. U srijedu gostuje kod Hoffenheima.