Nekad je nužno odabrati stranu

Lionel Messi kaže da su ga mediji ubili (ali i da je naviknut na to)

'Nikada nisam izjavio da ću prestati igrati za reprezentaciju', poručio je Messi

Argentina's forward Lionel Messi reacts during their 2015 Copa America football championship match against Paraguay, in La Serena, on June 13, 2015.  AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
FOTO: AFP

Barcelonin argentinski napadač Lionel Messi (28) obrušio se na medije zbog izjave da će uslijed razočaranja porazom u finalu Cope uzeti predah od nastupa za reprezentaciju.

Copa America završila je pobjedom Čilea, domaćina turnira, a Messi i njegovi sunarodnjaci morali su se nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu pomiriti sa još jednom utješnom nagradom. Vjerojatno najbolji igrač današnjice pritom je ponovno najglasnije medijski prozivan, a neki su ustvrdili da će zbog toga nakratko odmoriti od nastupa za argentinsku nogometnu izabranu vrstu.

U njegovu je obranu tada stao izbornik Gerardo Martino koji je i priznao da bi, da je sve ono što je bilo usmjereno prema Messiju išlo na njegov račun, pokupio stvari i otišao.

https://www.youtube.com/watch?v=kYwDDSXpEQM

Deset do Batistute

“Nikada nisam izjavio da ću prestati igrati za reprezentaciju. Teško da me mediji mogu ‘ubiti’ više no što su to već napravili, no naviknut sam na to. Pred nama su prijateljske utakmice i bude li me izbornik zvao, nastavit ću se odazivati pozivima”, izjavio je Messi koji se i nalazi na popisu igrača za nastupe protiv Bolivije i Meksika sljedećeg mjeseca.

Četverostruki najbolji nogometaš svijeta za Argentinu je nastupio 103 puta i postigao 46 pogodaka, deset manje od Gabriela Batistute, najboljeg strijelca reprezentacije svih vremena.