Lokomotiva u drugom pretkolu ide na Tudorov PAOK, Rijeka saznala moguće protivnike

Hajduk će u drugom pretkolu igrati s boljim iz sureta između Vikingura i Kopera

28.11.2014., Split - Trener Hajduka Igor Tudor odrzao je konferenciju za medije uoci sutrasnje utakmice protiv Zagreba. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Ukoliko nakon prvog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu prođe dalje Lokomotiva će u drugokm igrati s grčkim PAOK-om kojeg je prjie nekoliko dana preuzeo bivši Hajdukov Trener Igor Tudor, odlučio je ždrijeb u Nyonu. Prva utakmica bila bi odigrana u Zagrebu, a uzvratna u Solunu. Za razliku od Lokomotive, Hajduk će u drugom pretkolu igrati s boljim iz sureta između islandskog Vikinguru Reykjavik i slovenskog Kopera.

Riječani preskočili prvo pretkolo

Osim ova dva kluba svog protivnika u drugom pretkolu doznala je i Rijeka. Momčad Matjaža Keka sučelit će se s boljim iz dvoboja makedonskog kluba Škendija i i škotskog Abereena. Rijeka je zbog odličnih nastupa u Europskoj ligi imala status nositelja u 2. pretkolu.

Za plasman u grupnu fazu Europske lige trebali bi pobijediti tri suparnika, dok bi Hajduk i Lokomotiva imali dvije utakmice više. Utakmice 3. pretkola na rasporedu su 30. srpnja i 6. kolovoza, a utakmice za ulaz u grupnu fazu igrat će se 20. i 27. kolovoza. Grupna faza započinje 17. rujna, a novog pobjednika Europske lige saznat ćemo 18. svibnja 2016. na stadion St, Jakob-Park u Baselu.