Los Angeles kreće po svoje treće Olimpijske igre (i to 2024. godine)

Odluka o gradu domaćinu bit će donesena 2017. godine

A worker manouevers is vehicle past an entrance to the Los Angeles Coliseum, which played host to the 1932 and 1984 Summer Olympics, in Los Angeles, California on August 31, 2015. The Los Angeles city Council members vote September 1,on the city's bid for the 2024 Olympics in a move seen as an important step toward securing nomination as a candidate by the US Olympic Committee. AFP PHOTO /FREDERIC J.BROWN
FOTO: AFP

Gradsko vijeće Los Angelesa jednoglasnom je odlukom (15 glasova) podržalo kandidaturu grada za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine. Olimpijski odbor Sjedinjenih Američkih Država ovim je dobio dokaz koliko je taj grad željan velike sportske priredbe.

Los Angeles će sada dobiti i njihovu podršku i ući u krug kandidata koji bi mogli dobiti domaćinstvo Igara. Bude li domaćinstvo i dobio, bit će mu to treći puta budući da su olimpijsku smotru organizirali i 1932. i 1984. godine.

Odluka 2017. godine

LA se u utrku za organizacijom Igara, kao kandidat SAD-a, uključio nakon što se Boston povukao zbog straha od poslovnog gubitka. Napravljena studija za Igre u Los Angelesu upućuje da će igre biti profitabilne, a istom se nadaju i gradovi-konkurenti predstavniku SAD-a među kojima su Pariz, Rim, Hamburg i Budimpešta. Odluka o gradu domaćinu bit će donesena 2017. godine.