Machado se vjerojatno oprostio s klubom, najavio je Mamić nakon Portugalčevog srednjaka tribinama

"Čuo sam o čemu se radi, ako je to istina, to je grozno", poručio je Mamić

FOTO: screenshot

Nogometaši Dinama odigrali su protiv norveškog Moldea 1-1 u utakimici 3. pretkola Lige prvaka, no važnije od rezultata i pogodaka s utakmice bio je potez Dinamovog Portugalca Paula Machada kojim si je, vrlo je vjerojatno, otvorio izlazna vrata kluba iz Maksimira.

Machado je napuštajući trener u 65. minuti utakmice bio suočen sa salvom zvižduka kojima je publika komentirala njegov doprinos igri. Odgovorio je Portugalac prvo podigavši u zrak srednji prst, a potom i prema publici izveo gestu naslonivši ruku na uhu izazivajući na taj način da zviždi još i glasnije. A onda je podigao obje ruke u zrak s visoko podignutim srednjacima da još jednom publici da do znanja što o njoj misli. Zaradio je crveni karton, a vjerojatno time i izgon iz kluba u kojem nastupa od 2014. godine.

Rigorozna kazna

“Nisam s njim uopće razgovarao niti ću to učiniti danas. Sutra ćemo razgovarati. Danas smo igrali utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka i nakon utakmice nema smisla donositi odluke. Ja sam bio koncentriran na teren, nisam dobro niti vidio i moramo razgovarati s onima koji su vidjeli bolje. Nisam rekao niti da ćemo prijeći preko toga niti da ćemo ga kazniti. Bio sam ‘u utakmici’. Čuo sam o čemu se radi, ako je to istina, to je grozno. Ako je to napravio, vjerojatno se oprostio s klubom. Bit će rigorozna kazna”, poručio je trener Dinama Zoran Mamić netom nakon utakmice koju je prokomentirao riječima:

28.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Prva utakmica treceg pretkola Lige Prvaka, GNK Dinamo - FK Molde. Nakon sto je Machado izasao iz igre ispracen je zvizducima nakon cega je prema tribinama pokazao srednji prst, sudac mu je potom dao crveni karton. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Bila je to teška i tvrda europska utakmica u kojoj su oni dobro stajali i nije ih bilo lako probiti. Imali smo dosta situacija koje nismo dobro razigrali na 20-30 metara od gola gdje nam je danas nedostajao Pjaca koji nije bio na nivou zadnjih utakmica, ali tako je to: ne može niti on uvijek biti najbolji. Soudani? Nije zabio gol i možda nije bio pravi, ali nismo ga vadili van jer se od njega uvijek može očekivati bljesak i pravi potez koji može prelomiti. Ubacili smo 20 minuta prije kraja Fernandesa umjesto Taravela, a nismo to htjeli raditi ranije jer Molde odlično otvara kontru i nisam htio previše riskirati jer ipak još ima i uzvrat.”

Ugodnije u gostima

Uzvrat u Norveškoj igrat će se na umjetnoj travi što prvog stratega hrvatskih prvaka i ne brine previše:

“Nemamo mi problema igrati na umjetnoj travi koja nas čeka tamo, a moram priznati da se moji igrači i ja ugodnije osjećamo kada igramo u gostima. Nevjerojatno je da se nakon desetak minuta utakmice s tribina čuju zvižduci jer mi još ne vodimo, ali nadamo se da ćemo u idućim utakmicama biti bolji i da će se to promijeniti.”