Mamić prvi puta progovorio o cijenama ulaznica za Ligu prvaka (tvrdi da će biti dostupne svima)

Naravno da ne možemo dati Ligu prvaka po 10, 20 i 30 kuna, kaže Mamić

12.07.2015., Zagreb - Na sami dan nogometnog derbija izmedju Dinama i Hajduka i dalje vlada potraznja za ulaznicama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić prokomentirao je na konferenciji za medije ulazak svojeg kluba u Ligu prvaka i osvrnuo se na detelje oko ulaznica za utakmice koje će u tom natjecanju hrvatski prvak igrati na svojem stadionu. Također, rekao je da je samim plasmanom već ostvaren veliki cilj.

“Navijači su za 10, 20 i 30 kuna gledali sve utakmice kvalifikacija, nismo dizali cijene niti za play-off, godišnje ulaznice su bile od 200 do 500 kuna; i mogle su se kupiti skroz do poluvremena utakmice sa Skenderbeuom. Naravno da će sve to utjecati na prodaju ulaznica za skupinu Lige prvaka i tri spektakularne utakmice. Vjerojatno će biti i paketa, a poslije i pojedinačna prodaja ako ostane. Raspon cijena će biti takav da će ulaznice biti dostupne svakome, a naravno da ne možemo dati Ligu prvaka po 10, 20 i 30 kuna”, prenosi službena klupska stranica njegovu izjavu.

`Moramo svi napraviti spektakl`

Zatim je Mamić naglasio da je Dinamo već postigao veliki uspjeh. “Ostvarili smo sve ulaskom u Ligu prvaka, a sve ostalo je bonus. Ne želimo stavljati imperativ pred ovu mladu momčad koja će, kao što je trener najavio, `poginuti` pred svojim navijačima za što bolji rezultat. Ćorić, Benković, Rog, Pjaca, Hodžić, Henriquez… Imamo jako mladu momčad i ako shvatimo ovo da smo privilegirani kao klub, grad i naši navijači što smo tu gdje jesmo onda to može biti samo veselje; ništa drugo. Ako si svi skupa ne damo šansu onda Liga prvaka nema smisla. Moramo svi zajedno napraviti spektakl od ovih utakmica i potom se radovati”, rekao je.

Dinamu je ždrijeb skupina u Ligi prvaka donio utakmice s Arsenalom, Bayernom i Olympiakosom. Mamić smatra da su pred Modrima lijepi trenuci. “Bio sam prije par mjeseci na utakmici Bayern – Shakhtar na kojoj su Ukrajinci dobili 7-8 komada; a oni su megamomčad. Mi smo klub koji je odigrao najviše službenih međunarodnih utakmica u zadnjih 10 godina; finalist Lige prvaka odigrati 13 utakmica, a mi minimalno 12. To je statistika… U Zagreb će doći tri “megaekipe” i trebamo uživati”, rekao je.

`Navijači su konkretan igrač`

Za kraj je Dinamov predsjednik istaknuo važnost navijača. “Ta kemija koja je bila protiv Skenderbeua je bila kao protiv Partizana i Celtica; to je bilo nešto čudesno. Kada smo primili gol navijači su nas dizali. Kada smo dobili crveni karton – opet su nas dizali. Bili su konkretan igrač, ne samo 12-ti igrač… To je smisao jer igrač dobije dodatnu snagu kada osjeti da su navijači iza njih”, završio je Mamić.