Mamić misli da Dinamo ima šanse za proljeće u Europi. Nada se da Arsenal neće ići 300 na sat, kao u prvenstvu

Dinamo može osvajanjem trećeg mjesta prezimiti u Europi

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dinamov trener Zoran Mamić nakon poraza od Olympiacosa (1:2) čestitao je Grcima, ali i spominjao suce.

“Strašno sam žalostan, momčad je uložila puno truda. Uz sve probleme pokazali su dobri igru. Žalostan sam radi njih, jer smo u dvije utakmice pokazali dobar nogomet, ali nismo nagrađeni bod(ovima)”, kazao je Mamić nakon poraza i okrenuo se na pitanje o izbora vratara:

Bez objašnjenja za Eduarda

Eduardo…takva je moja odluka bila, neću sada objašnjavati zašto. Obranio je fantastično penal, da li je mogao bolje reagirati kod golova – ne znam. Čini mi se ad-hoc, da je igrač koji je asistirao od prvog gola Grka da je bio u zaleđu. Kriterij suđenja je bio diskutabilan. Pivarićevo isključenje? Drugi žuti, može biti, opravdan je, no prvi je dobio zbog prvog neopasnog prekršaja na utakmici, to usmjeri dvoboj u drugom smjeru i onda igrači koji nose agresivnost više tako ne mogu igrati i pati cijela momčad.”

https://youtu.be/ChkO3oiKDRA

Odluka s Arsenalom

Iako je izgubio izglede za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, Dinamo još uvijek može osvajanjem trećeg mjesta prezimiti u Europi i nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. No, za to će trebati biti ispred Arsenala, kod kojeg će Dinamo gostovati u 5. kolu, 24. studenog.

“Sportski je nadati se i vjerovati. Bilo bi suludo kad bi sad rekli da nema nade. Objektivno je Arsenal puno kvalitetniji, imaju top igrače. Međutim, pokazali smo u prvoj utakmici da dobrom organizacijom i disciplinom možemo napraviti iznenađenje. Faktički su izgubili borbu za prvo mjesto i možda ne budu u punom sastavu i punom angažmanu protiv nas, iako su to sve pravi profesionalci. No, čovjek se hvata za svaku slamku. Možda neće ići tristo na sat, kao u engleskom prvenstvu”, zaključio je trener Dinama Zoran Mamić, a javlja Hina.

Zoran Mamić tijekom utakmice
Zoran Mamić tijekom utakmice PIXSELL