Mandžukić je (navodno) pristao doći u Juventus, čeka se dogovor klubova

Mandžukić ima ugovor s Atleticom, ali trebalo bi doći do raskida suradnje

Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic reacts duirng a training session on the eve of the UEFA Champions League first-leg, round of 16 football match Bayer 04 Leverkusen vs Club Atletico de Madrid in Leverkusen, western Germany on Febriary 24, 2015.    AFP PHOTO /  PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Mario Mandžukić je pristao prijeći iz madridskog Atletica u torinski Juventus i još se čeka dogovor dvaju klubova prije no što transfer bude službeno potvrđen, javljaju talijanski izvori.

Mandžukićevo ime spominje se u kontekstu prelaska u Juventus već dulje vrijeme, a jedna od opcija realizacije tog transfera bila bi i potvrda vijesti da argentinski napadač talijanskog prvaka Carlos Tevez želi preći u redove Atletica. Španjolsku momčad vodi njegov sunarodnjak Diego Simeone i razgovori o mogućem dogovoru već su u tijeku. Mandžukićev odlazak u redove finalista Lige prvaka poslužio bi za smanjenje Tevezove cijene, a čini se da sam hrvatski reprezentativni napadač ne bi imao ništa protiv takvog scenarija.

Razgovor s Buffonom

Italian goalkeeper Gianluigi Buffon (L) reacts with Croatian forward Mario Mandzukic at the end of the Euro 2012 championships football match Italy vs Croatia on June 14, 2012 at the Municipal Stadium in Poznan. The game ended in a draw 1-1.       AFP PHOTO/ DIMITAR DILKOFF

Talijanski izvori podsjećaju da se Mandžukić zadržao u razgovoru s Gianluigijem Buffonom, Juventusovim čuvarom mreže, nakon utakmice Hrvatske i Italije igrane u petak u Splitu u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvnetvo 2016. godine, ali i da je dalje ugovorno vezan za španjolski klub. Točno je da Mandžukić ima potpisanu suradnju s Atleticom do kraja lipnja 2018., ali nije nepoznato da bi sve strane bile zadovoljne pronađe li se rješenje na svačije zadovoljstvo.

Dodaje se da je Mandžukićev pristanak za transfer osigurao jedan od vodećih ljudi kluba Giuseppe Marotta.