Nekad je nužno odabrati stranu

Marca piše da Atletico dugo nije vidio golgeterski post poput Mandžukićevog

Treba podsjetiti i da je Mandžukić propustio neke utakmice

FOTO: AFP/AFP

Golgeterski post Marija Mandžukića traje od 21. veljače i pogotka Almeriji s bijele točke. Bio je to njegov 20. gol u sezoni i dvanaesti ligaški. Podsjećaju na to španjolski mediji dodajući podatak koji se napadaču hrvatske reprezentacije nikako ne može svidjeti.

Prošlo je od tada 17 utakmica za madridsku momčad, a hrvatski je napadač propustio podebljati svoj učinak. Četiri od njih igrane su u Ligi prvaka, ostale su prvenstvene. Trenera Diega Simeonea, barem je takav dojam iz medija, Mandžukić ima na svojoj strani, međutim, upitno je koliko je to umirujuće kada mediji ne miruju.

Gori od Torresa

Izračunato je tako da Mandžukić pogodak nije postigao 13 prvenstvenih uzastopnih utakmica, što je slijed kakav Atleticovi napadači dugo ne pamte. Treba podsjetiti i na to da je Mandžukić propustio pet utakmica u tom nizu (Espanyol, Getafe, Real Sociedad, Malaga i Deportivo), ali i da je Hrvat prestigao neuspješnu sezonu Fernanda Torresa iz 2002/2003 kada španjolski reprezentativac nije zabio na deset uzastopnih ogleda. Razlika? Torres je tek postao punoljetan i zakoračio među profesionalnce.