Marin Čilić ipak neće igrati u polufinalu Brisbanea, upravo je izgubio od Austrijanca Thiema

U odlučujućem setu Čilić je spasio četiri lopte za obrat kod 2-3

Marin Cilic of Croatia reacts after winning the first set against Steve Johnson of the US during their second round match at the Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 8, 2015.      AFP PHOTO / Toru YAMANAKA
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez polufinala ATP turnira u australskom Brisbaneu izgubivši u četvrtfinalu od Austrijanca Dominica Thiema sa 6-2, 6-7 (4), 4-6.

Čilić je u Brisbaneu izgubio tijesan meč od 20. igrača svijeta, iako je glatko dobio prvi set i s 11 asova čvrsto držao svoj servis, spasivši sedam “break-lopti” do zadnjega gema meča. Thiem se pokazao prejakim u preostala dva seta kada Čilić nije došao do nijedne prilike za oduzimanje servisa.

S lakoćom do prvog seta

Čilić je s lakoćom dobio prvi set s dva breaka za 4-2 i 6-2, a u drugom su obojica čvrsto držala svoje servise, čak i u “tie-breaku”, kada je Thiem kod 3-4 osvojio ključni i jedini poen na Čilićevu servisu za poravnanje u setovima.

https://www.youtube.com/watch?v=Dij6hIKP5RU

U odlučujućem setu Čilić je spasio četiri lopte za obrat kod 2-3, no kod 4-5 Austraijanac je došao do vodstva od 0-40 i iskoristio prvu meč-loptu, oduzevši jedini put Čilićev servis u meču.

Bio je to prvi međusobni dvoboj Čilića i Thiema, koji u polufinalu čeka boljega iz dvoboja Rogera Federera i Bugarina Grigora Dimitrova. U drugom polufinalu igrat će australski Hrvat Bernard Tomić, koji je sa 6-3, 1-6, 6-3 izbacio drugoga nositelja Keija Nishikorija, te Kanađanin Miloš Raonić koji je sa 6-4, 6-4 bio bolji od Francuza Lucasa Pouillea.