Mario Ančić posjetio Rogera Federera, koji se prisjetio poraza iz 2002. u Wimbledonu

Bivši hrvatski teniski reprezentativac danas radi u bankarskom sektoru

Switzerland's Roger Federer (L) shakes hands with his Croatian opponent Mario Ancic after winning their quarter-final tennis match of the 2008 Wimbledon championships at The All England Tennis Club in southwest London, on July 2, 2008. Federer won 6-1, 7-5, 6-4.       AFP PHOTO / Adrian Dennis
FOTO: AFP

U ponedjeljak 31. kolovoza u New Yorku započinje posljednji teniski Grand Slam sezone, US Open. Švicarca Rogera Federera na treningu je posjetio bivši hrvatski reprezentativac Mario Ančić.

Ančić je karijeru prekinuo 2011. godine zbog ozljede leđa i problema s mononukleozom koja mu je dijagnosticirana 2007. godine.

Završivši profesionalnu sportsku karijeru, Ančić, koji je završio Pravni fakultet u Splitu, kreće u odvjetničke vode, a zatim ga karijera vodi u Sjedinjene Američke Države. Jedno vrijeme radio je i za NBA (National Basketball Association), a trenutno je u investicijskom bankarstvu na Wall Steetu.
Splićanin je na svom Twitter profilu objavio fotografiju s Federerom, napisavši kako je svojevremeno igrao protiv Federera, a sada nosi smiješnu odjeću, mislivši na odijelo.
Federer je nakon toga na svom Twitter profilu spomenuo događaj iz 2002. godine, kada je hrvatski tenisač u prvom kolu Wimbledona, kao kvalifikant, pobijedio Švicarca, sedmog nositelja, sa 6-3. 7-6 (2), 6-3.