Mascherano priznao krivnju u onom pokušaju oštećenja državnog proračuna

Priznao je da je španjolski državni proračun oštetio za više od 1.5 milijuna eura

Barcelona's Argentinian defender Javier Mascherano leaves the courthouse in the coastal town of Gava on October 29, 2015 after testifying before an audience on tax evasion charges for failing to declare 1.5 million euros by ceding his image rights to companies he owns in Portugal and the United States.   AFP PHOTO / LLUIS GENE
FOTO: AFP

Barcelonin nogometaš Javier Mascherano pojavio se u četvrtak na sudu gdje je i priznao krivnju za počinjenje porezne prijevare kojom je oštetio državu za više od 1.5 milijuna eura. Porezne vlasti u Španjolskoj, podsjetimo, protiv njega su podigle optužnicu prije nešto više od mjesec dana.

Argentinski nogometaš na radu u Španjolskoj pokušao je sakriti zaradu od prava na korištenje svojega lika uz pomoć tvrtki registriranih u Sjedinjenim Američkim Državama i Portugalu. Oštetio je time španjolski državni proračun za 587,822.01 eura u 2011. i 968,907.76 eura u 2012. godini.

Dug je platio još prošli mjesec

Španjolske porezne vlasti dozvoljavaju igračima da kompanijama prodaju do 15 posto prava na svoj lik, no Mascherano se našao u problemima nakon što po obavljenom poslu nije platio porez na dobit iako je u spomenutom razdoblju već živio u Španjolskoj.

Iako se nikada javno nije očitovao na tu temu, poznato je da je Mascherano još u rujnu platio dug i dodatnih 200.000 eura kamata. Očekuje se da će Mascherano izbjeći suđenje.