Mate Delić otvara dvoboj Davis kupa protiv najboljeg Brazilca

Borna Ćorić u drugom susretu dana igra protiv Joaoa Souze

20.07.2015., Umag - 26. Konzum Croatia Open Umag. Prvo kolo  26. ATP teniskog turnira, Mate Delic - Aljaz Bedene.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dvoboj Brazila i Hrvatske u doigravanju za ostanak u Svjetskoj skupini Davis kupa otvorit će (15 sati po hrvatskom vremenu) najbolji brazilski tenisač Thomaz Bellucci (30. na svijetu) i Mate Delić (499.), poznato je nakon žrijeba u resortu Costao do Santinho.

Borna Ćorić (33. na ATP ljestvici) će u drugom dvoboju prvog dana (petak) igrati protiv Joaoa Souze (104.). U subotu će hrvatski par Ivan Dodig/Franko Škugor igrati protiv Marcela Mela i Brune Soaresa, dok se u nedjelju sastaju Bellucci – Ćorić, te Souza – Delić.

Delić je ušao u reprezentaciju nakon otkazivanja Marina Čilića poslije US Opena.

“U odnosu na Franka Škugora odlučilo je to što Franko treba biti spreman sa subotnje parove, a meč u petak bi mogao biti dug i naporan zbog uvjeta. Bila je sigurno teška dilema. Slično vrijedi i za Ivana Dodiga, koji nam je jako bitan u paru, a taj meč nam je jako važan i Ivan mora biti fizički koliko god je moguće svjež. To bi mogao biti odlučujući bod. Mate Delić je pokazao na treningu da igra dobro, a kako je već odigrao nekoliko ‘živih’ mečeva mislim da mu trema neće predstavljati problem. Može odigrati ravnopravan meč i zadati dosta problema Bellucciju“, objasnio je izbor Željko Krajan, izbornik hrvatske reprezentacije.