Mateo Kovačić zadovoljan je pozicijom kod Zidanea, ali dodaje da mu je dobro bilo i kod Beniteza

Protiv Athletic Bilbaa Kovačić je igrao do 72. minute

FOTO: AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, koji je u pobjedi 4-2 nad Athletic Bilbaom pružio zapaženu partiju, rekao je da ima povjerenje trenera Zinedine Zidanea, a da je za Hrvatsku najvažnije da svi reprezentativci igraju što više.

“Igram na istoj poziciji kao i kod Rafe Beníteza, Zidane mi je ukazao povjerenje danas a na meni je da to iskoristim, da dobro treniram i radim“, rekao je za Hinu nakon utakmice Kovačić.

Kovačić je protiv Athletica počeo utakmicu u veznom redu zajedno s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom a teren je napustio u 72. minuti ispraćen ovacijama.

‘Zidane mi je rekao da budem miran’

“Osobno, i kod Beníteza mi je bilo dobro, a isto tako mi je dobro i kod Zidana, treninzi su jako kvalitetni. Kada Zidane govori ja slušam, rekao mi je da budem miran, da mirno igram. Utjecaj Zidana se osjeća na čitavoj momčadi“, rekao je.

https://twitter.com/EP_Marca/status/698590238197751808

Pobjedom nad baskijskim klubom Real Madrid je zadržao priključak za Atlético Madridom i Barcelonom, a 21-godišnji vezni igrač vjeruje da još uvijek može do naslova prvaka Španjolske.

“Ima još utakmica do kraja, u nogometu se promijeni sve u dva kola tako da dosta toga možemo postići, igramo dobro, moramo slijediti ovaj put“, istaknuo je.

‘Očekujem rotacije u reprezentaciji’

Osvrnuo se i na hrvatsku reprezentaciju koju krajem idućeg mjeseca čekaju prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

“S obzirom da se radi o prijateljskim utakmicama vjerujem da će izbornik rotirati momčad, no najbitnije je da svi igramo u svojim klubovima te da spremni dočekamo ono najvažnije, Europsko prvenstvo“, rekao je.