Medalja srebrnog sjaja stavljena je u nedjelju oko vrata Blanke Vlašić

Sjajnim nizom skokova Vlašić je u subotu stigla do velikog uspjeha

(L-R) Silver medallist Croatia's Blanka Vlasic, gold medallist Russia's Maria Kuchina and bronze medallist Russia's Anna Chicherova celebrate on the podium during the victory ceremony for the women's high jump athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 30, 2015.  AFP PHOTO / GREG BAKER
FOTO: AFP

Nedjeljna ceremonija dodjele medalja stavila je srebro oko vrata Blanke Vlašić. Druga je to srebrna medalja za Vlašić sa svjetskih prvenstava na kojima je sakupila i dvije najsjajnije.

Najbolja hrvatska visašica u subotu je, podsjetimo, senzacionalno, nakon sezona protkanih ozljedama, letjela preko visina za koje je samo koji dan ranije ustvrdila da nije sigurna da ih u ovome trenutku može dohvatiti. Subotnje poslijepodne demantiralo je i nju i sve one koji su mislili da će natjecanje u Pekingu proći bez njenog pečata.

Kao i pobjednica

Jedan posrtaj na visini od 1.92 bilo je sve čemu su se suparnice mogle nadati. Blanka je lakoćom prelazila sve ostale zadane prepreke da bi, baš kao i zlatna Marija Kučina (uz osobni rekord) i brončana Ana Čičerova, svoj let preko letvice zaustavljala tek na visini od 2.03.

Za četiri centimetra popravila je Blanka svoj ovogodišnji najbolji rezultat i zlatima iz Osake (2007.) i Berlina (2009.), te srebru iz Daegua (2011.) pridodala novo odličje. Sada je ono i službeno stavljeno oko njenog vrata.