Nekad je nužno odabrati stranu

Mediji sele Luku Modrića u Premier ligu i spajaju ga ponovno s Joseom Mourinhom. Evo što on kaže

'Teško je reći koliko se dugo vidim u Real Madridu, ali pokušat ću ostat što dulje mogu.'

Luka Modrić
FOTO: AFP

Vezni nogometaš hrvatske reprezentacije i madridskog Reala Luka Modrić dao je intervju BBC-ju u kojem se osvrnuo na vrijeme provedeno u Tottenhamu i na situaciju u aktualnom klubu. Pritom je odgovorio na upit misli li da ima nedovršenog posla u engleskoj Premier ligi.

Pitanje je znakovito ako se zna da se Modrić kroz medije povezuje s povratkom na Otok odakle stiže navodni interes nekolicine klubova, među kojima se najčešće i najglasnije spominje Manchester United. Preciznije, Modrić je velika želja Josea Mourinha, portugalskog stručnjaka koji ga je vodio u Realu i koji se spominje u kontekstu preuzimanja klupe sastava s Old Trafforda.

Zaljubljen u Madrid

“Teško je reći koliko se dugo vidim u Real Madridu, imam ugovor na još dvije i pol godine. Pokušat ću ostati što je duže moguće. Ne mislim da imam nedovršenog posla u engleskoj Premier ligi. Proveo sam u Tottenhamu četiri sjajne godine, imao sam veliku podršku od svih, a posebice navijača kojima ću zauvijek zbog toga biti zahvalan. Klub i dalje pratim, gledam utakmice kada god stignem, igraju sjajno i imaju sjajnog trenera”, odgovorio je Modrić na upit o ostanku u redovima Reala i mogućem povratku u englesko prvenstvo.

Iz Madrida mu se ne ide, ondje živi, kako kaže, svoj san.

“Najiskrenije, ja sam od prvoga dana zaljubljen u ovaj grad i ovaj klub. Uživam u svakom trenutku otkad sam stigao ovdje.”

A u Madrid je stigao 2012. godine otkad je u klubu promijenio četvoricu trenera. Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafael Benitez i Zinedine Zidane gradili su i grade Modrića i dalje, pa je hrvatski veznjak upitan da odabere onoga koji je na njega imao najveći utjecaj.

“Sa svima sam imao izvrstan odnos i svi su mi pomogli poboljšati igru. Ako moram odabrati jednoga onda biram gospodina Ancelottija. Naš je odnos bio i još uvijek je sjajan, zato sam njega i izdvojio.”

O aktualnom treneru Zidaneu je kazao:

“Mislim da svi znaju da je on jedan od najboljih svih vremena i odlično je imati ga u ulozi trenera. Od njega se može mnogo naučiti i zasad mu sjajno ide. Siguran sam da će imati imati izvrsnu trenersku karijeru. On točno zna što želi, ne govori mnogo, ali nam kaže što od nas želi. Svi smo sretni načinom na koji nam pristupa, njegovi su treninzi vrlo zanimljivi i intenzivni, a to nam treba. Nadam se da će i rezultati uslijediti i da će donijeti naslove u Madrid.”

https://www.youtube.com/watch?v=BSQ0FwAGU0M

Pomaže mu poznanstvo s Baleom

Dotaknuo se Modrić i dvojice istaknutih pojedinaca svoje momčadi, Portugalca Cristiana Ronalda i Velšanina Garetha Balea o kojima je rekao:

“Ono što je Ronaldo ostvario je nevjerojatno. Sjajan je suigrač. Svi od njega očekuju da svaku utakmicu odradi na najvišoj razini, a to nije lako. Ipak, on je jedan od najboljih igrača na svijetu i sretni smo što je s nama. Bale i ja se dobro poznajemo i to nam je od velike pomoći. Promijenio je svoju poziciju u odnosu na vrijeme kada smo zajedno igrali u Tottenhamu, kada je više korišten kao krilo, a sada kao napadač, sada je mnogo jači i mnogi brži u odnosu na to razdoblje.

https://www.youtube.com/watch?v=nYln_-On9nA