Messi tvrdi da ga golovi (a ne rekordi) zanimaju i da je idola pronašao u Ronaldu

- Nema ničeg boljeg od osvajanja trofeja s momčadi - kaže argentinski napadač

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs FC Bayern Muenchen at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2015. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
FOTO: AFP

Malo je onih koji Lionela Messija neće staviti u najuži krug pri odabiru najboljeg nogometaša svijeta svih vremena. Argumenata za to u vidu osobnih rekorda i osvojenih naslova ima na pretek, premda genijalni 27-godišnji Argentinac priznaje da ga osobna postignuća ne motiviraju i ne predstavljaju razlog bavljenja sportom kojem je tako mnogo dao.

– Ne gledam na rekorde, nisu razlog zašto igram nogomet. Golovi me zanimaju, kao i svakog igrača koji igra na mojoj poziciji. Više od svega, zanimaju me trofeji, oni su moj cilj igranja za Barcelonu i uvijek će biti moja motivacija. Nema ničeg boljeg od osvajanja trofeja s momčadi – tvrdi dodajući da mu se nije problem motivirati za svakodnevni rad:

– S motivacijom nemam problema. Volim igrati nogomet i trenirati. Kada ste uspješni, želite to cijelo vrijeme ponavljati. Ne mogu zamisliti život bolji od ovoga, bez obzira radi li se o treningu, utakmici ili naslovima. Želim osvojiti sve što je momčadski moguće.

Poraz u finalu SP-a motivira

Među onime što mu u kolekciji naslova nedostaje najviše se ističe naslov svjetskih prvaka s reprezentacijom. Argentina je na SP-u u Brazilu bila blizu, ali je Mario Götze golom u 113. minuti utakmice to učinio neostvarenom željom.

https://www.youtube.com/watch?v=j5LSg81c-n0

– Poraz u finalu Svjetskog prvaka bio je težak udarac. Želio sam taj naslov za sve Argentince, za svoju zemlju i nakon utakmice bio sam silno uzrujan. Ali, dio profesionalizma znači i brzo se maknuti od takvih bolnih trenutaka. Kad ste na travnjaku nemate vremena promišljati nad propuštenom prilikom za gol, morate misliti da ćete sljedeću pretvoriti u pogodak. Gubitak finalne utakmice SP-a bio je težak trenutak, a svu ljutnju i razočaranja nadalje želite iskoristiti u motivirajuće svrhe.

Messi, Neymar i Suarez su nenadmašivi

Reći da to nije napravio u stilu bilo bi pogrešno. Sedmi naslov španjolskih prvaka, treći u u Kupu kralja i finale Lige prvaka koje je pred njim. Naglasit će Messi da to nije napravio sam. Čak 81 ligaški gol podijelili su između sebe on, Neymar i Luis Suarez, a ta brojka nadmašuje bilancu od čak 94 od 97 klubova koji se natječu u pet najjačih europskih liga. Usporedbe radi, njemački prvak Bayern zabio je 80 golova, engleski prvak Chelsea 73, a talijanski osvjač naslova Juventus 70 golova ove sezone.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi, Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior and Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrate during the Spanish league football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 11, 2015.   AFP PHOTO/ LLUIS GENE

– Sretan sam što sam kroz ove godine igrao sa sjajnim napadačima. Odlično sam se slagao s Ronaldinhom, igrao sa Samuelom Eto’om, Thierryjem Henryjem, Pedrom, Davidom Villom, Alexisom Sanchezom, ali moram reći da bi teško bilo nadmašiti aktualni Barcelonin napad s Neymarom i Suarezom. Taj je dvojac na vrhuncu svoje igre. Kratko smo zajedno pa ima mjesta za napredak da svi zajedno budemo još bolji.

Idol Ronaldo

Danas je Messi idol mnogima koji započinju igrati nogomet. Zanimljivo je vidjeti tko je bio njegov.

https://www.youtube.com/watch?v=m8bZhNBQktQ

Ronaldo. Igrao je nevjerojatno za Barcelonu i Brazil, nikada nisam vidio talentiranijeg napadača. Ni iz čega je postizao golove, a njegov je udarac bio najbolji u povijesti nogometa – zaključio je Messi.