Milan Badelj ozlijedio se na utakmici s Lazijom, a upravo je objavljeno da će zbog toga pauzirati mjesec i pol dana

Radi o ozljedi tetive koja spaja mišić zadnje lože sa zdjeličnom kosti

Juventus' French midfielder Patrice Evra (R) fights for the ball with Fiorentina's Croatian midfielder Milan Badelj during the Italian Serie A football match between Juventus and Fiorentina on April 29, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.
FOTO: AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac i vezni igrač talijanske Fiorentine Milan Badelj morat će pauzirati najmanje mjesec i pol dana zbog ozljede tetive lijevog kvadricepsa, objavio je klub na svom internetskom portalu.

Badelj je ozlijeđen u subotnjem prvenstvenom srazu s Laziom, u kojem je Fiorentina poražena s 1-3, a hrvatski reprezentativac morao je u 59. minuti napustiti igru. Pregledom je ustanovljeno da se radi o ozljedi tetive koja spaja mišić zadnje lože sa zdjeličnom kosti.

Samo dva puta na klupi

Badelj je bio važan igrač u koncepciji portugalskog stručnjaka Paula Souse koji će sada morati potražati adekvatnu zamjenu. U dosadašnjih 19 kola Badelj je samo dvaput ostao na klupi, jednom je odrađivao kaznu crvenog kartona, jednom ušao s klupe, a u 15 utakmica je bio u početnoj postavi.

Hrvatski 26-godišnji reprezentativac sljedeći pregled ima za tri tjedna, kada će biti jasnije koliko dugo će izbivati s terena.