Milevskij više nije igrač Splita, a razlog zašto je tako pomalo je i očekivan

'Nije se držao kodeksa i našeg osobnog dogovora', tvrdi trener Sablić

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Artem Milevskij više nije član hrvatskog prvoligaša RNK Split. Klub je raskinuo suradnju s ukrajinskim nogometašem zbog ozbiljne povrede klupskog pravilnika, javlja Slobodna Dalmacija.

Milevskij je, dodaje se, pravilnik prekršio svojim ponašanjem izvan terena, a Net.hr piše, pozivajući se na izvore iz Splita, da je nogometaš umjesto na treningu u ponedjeljak završio u policijskoj postaji s izmjerena dva promila alkohola u krvi.

Jedino logično rješenje

“Kada sam predložio njegov dolazak u RNK Split bio sam uvjeren da neće izigrati moje povjerenje, te da će prihvatiti ruku koju smo mu klub i ja u tom trenutku pružili. Prije dolaska uputio sam ga na kodeks ponašanja koji vrijedi za sve moje igrače, a posebno za njega s kojim sam i privatno u dobrim odnosima. Na žalost, nije se držao kodeksa i našeg osobnog dogovora, zbog čega se raskid ugovora nameće kao jedino logično rješenje”, izjavio je trener splitske momčadi Goran Sablić koji je bivšeg suigrača iz kijevskog Dinama angažirao prije nepunih mjesec dana.

Milevskij je poznat kao ljubitelj noćnoga života, a nakon neuspjele avanture u Hajduku, čini se da mu je nesportski život skratio karijeru i u drugom splitskom prvoligašu.