Milojko Pantić, u videu koji je postao hit, odrekao se Crvene Zvezde: 'Dali ste dres zločincu Kapetanu Draganu'

Legendarni komentator se odriče Zvezde jer su dodijelili dres ratnom zločincu

FOTO: Youtube/Sportska Galaksija

Legendarni srpski komentator i cjeloživotni navijač Crvene Zvezde Milojko Pantić, jučer se javno odrekao svojeg najdražeg kluba. Povod za Pantićevu dramatičnu odluku bio je sramotan potez vodstva kluba prije nekoliko dana, kada su Dragan Džajić i Zvezdan Terzić dodijelili počasni dres kluba s brojem jedan ratnom zločincu Kapetanu Draganu.

Kapetan Dragan, punim imenom Dragan Vasiljković, proveo je 13 i pol godina u zatvorima zbog raznih zločina počinjenih u Hrvatskoj i BiH. Kada je izašao iz zatvora, vratio se u Srbiju i krenuo u izbornu kampanju. “Prošle nedelje su Dragan Džajić i Zvezdan Terzić činom uručenja dresa ratnom zločincu kapetanu Draganu sahranili našu Crvenu Zvezdu”, rekao je Pantić u uvodu priloga emisije Sportska Galaksija.

“Srpski nogomet je probio dno dna”

“Slika je to koja pokazuje kako je srpski nogomet probio dno dna. Počasni predsjednik Crvene Zvezde Dragan Džajić i direktor Zvezdan Terzić uručili su dres kluba s brojem 1 ratnom zločincu kodnog imena Kapetan Dragan, koji se poslije 13 i pol godina zatvora u Hrvatskoj i Australiji prije dva mjeseca vratio u Srbiju. Bivša gospodo Džajiću i Terziću, znate li gdje je tog 29. svibnja 1991. bio taj vaš novi počasni član kluba? Pucao je u sunarodnjake vaših tadašnjih igrača Roberta Prosinečkog i Refika Šabanadžovića“, nastavio je Pantić.

Pantić se osvrnuo i na Vasiljkovićeve izjave o ubojicama Zorana Đinđića, Legiji i Zvezdanu Jovanoviću, koje je Vasiljković nazvao srpskim herojima. Vasiljković je rekao kako će se on, ako uđe u parlament, zalagati da oni budu oslobođeni, a Pantić je predložio da se i ubojicama odnesu počasni dresovi, te da se stadion Crvene Zvezde preimenuje u stadion kapetana Dragana.

“Zbogom Zvezdo zauvek!”

Pantić je nastavio sa sarkastičnim prijedlogom da se počasni dres, s brojem 11, uruči i drugom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, kojeg je Pantić nazvao lažnim četničkim vojvodom i lažnim Srbinom. “Tako bi vaš tim ratnih zločinaca bio kompletan. Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo! Zbog ove slike, danas crvene obrazi pravih zvezdaša širom planete! Uručenjem dresa ratnom zločincu, ispisali ste najsramniju stranicu povijesti slavnog kluba, ugasili ste Zvezdin plam, šampionske reflektore i klub uveli u tamu bezumlja”, kaže Pantić.

Džajića i Terzića je na kraju obraćanja nazvao “običnim bijednim bestidnicima, bez svijesti i savjesti”. Nadodao je kako se grozi od pomisli na njihov besramni čin, te da se on srami umjesto njih, budući da oni ne poznaju sram. “Postali ste oficiri Arkanove zločinačke paravojske koja je okupirala i zarobila klub i to vam očigledno služi na čast. A ustvari, vi ste obične krpe kojima zlikovci brišu svoje kriminalne radnje, i u Zvezdi i u društvu. Zbog toga, do vas ne dopiru duševne boli ogromnog broja zvezdaša, koji za sada samo u sebi govore – Zbogom Zvezdo zauvek!”, zaključio je Pantić.