Mladu hrvatsku reprezentaciju očekuje utakmica sa Španjolskom, a izbornik Gračan najavljuje iznenađenje

Hrvatska i Španjolska igrat će u utorak u 18.45 u Rijeci

10.11.2015., Sibenik - Konferencija za medije izbornika U-21 Hrvatske nogometne reprezenatacije, Nenada Gracana.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izbornik hrvatske reprezentacije do 21 godine Nenad Gračan najavio je utakmicu protiv Španjolske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koja očekuje njegovu momčad u utorak. Iako su španjolski vršnjaci favoriti, hrvatski nogometaši pokušat će izboriti pobjedu i nova tri boda.

“Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima”, rekao je Gračan o španjoslkoj momčadi, a prenosi stranica HNS-a.

Opasni unatoč izostancima

Zatim je hrvatski izbornik otkrio plan igre. “Pokušat ćemo im napraviti pritisak. Važno je nametnuti se, makar su njihovi igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima. Moramo poštovati protivnika, ali i sami sebe jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata”, kaže Gračan koji ne može računati na ozlijeđene Tina Jedvaja i Jozu Šimunovića. “Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo. Taj je motiv važan, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi Španjolce”, kazao je.

Za kraj je prokomentirao činjenicu da Hrvatska igra na domaćem terenu, na riječkoj Rujevici, te će je borditi mnogi navijači. “Očekujem podršku, pogotovo s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti, premda igramo protiv momčadi izvrsnih pojedinaca”, završio je Gračan.

Utakmica Hrvatske i Španjolske na tasporedu je na Rujevici u utorak u 18 sati i 45 minuta.