Monacovi navijači proglasili su hrvatskog golmana najboljim igračem za mjesec listopad

U posljednjoj utakmici obranio je šest lopti što mu je rekord sezone

Monaco's Croatian goalkeeper Danijel Subasic is about to throw the ball during the French L1 football match between Lorient (FCL) and Monaco (ASM) on May 23, 2015 at the Moustoir stadium in Lorient, western France. AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
FOTO: AFP

Golmana hrvatske nogometne reprezentacije Danijela Subašića navijači Monaca proglasili su najboljim igračem kluba za mjesec listopad. Slavio je čuvar mreže sa 34 posto sakupljenih glasova ispred Nabila Dirara (27 posto) i Stephana El Shaarawyja (22 posto).

Izbor je i svojevrsna, premda potpuno zaslužena, čestitka navijača Subašiću povodom 31. rođendana. Proslavio ga je reprezentativni vratar u utorak.

 

I u L’Equipeovom izboru

“Subašić je bio solidan protiv Tottenhama, zaustavio je jedanaesterac u utakmici protiv Rennesa i obranio neke ključne lopte protiv Lyona, Reimsa i Qarabaga. L’Equipe ga je uvrstio u idealnu momčad 11. francuskog ligaškog kola”, nabraja se u obrazloženju i nastavlja:

“U posljednjoj utakmici obranio je šest lopti, što mu je rekord sezone, a prosječno bilježi četiri obrane po susretu u prvenstvu. Navijačima je to bilo dovoljno da ga izaberu za igrača mjeseca.”