Mourinho i Hazard (zasluženo) proglašeni najboljima u Engleskoj

Mourinho je klubu vratio naslov prvaka, a Hazard ga sjajnim igrama predvodio

Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho gestures during the English Premier League football match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge in London on May 3, 2015.     AFP PHOTO / GLYN KIRK

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. ”
FOTO: AFP

Chelseajeve uzdanice, Jose Mourinho (menadžer momčadi) i Eden Hazard (vezni i krilni nogometaš), dobitnici su nagrada za najboljeg stratega, odnosno igrača u engleskom nogometnom prvenstvu.

Odlučilo je tako biračko tijelov Barclays Premierlige.

Naslov čekan od 2010. godine

Za Mourinha, koji nije u sezoni dobio niti jednu mjesečnu nagradu, ovo je treći takav trofej u karijeri koji je osvajao u sezonama 2004/05 i 2005/06. Treba naglasiti da je Mourinho vratio Chelseaju naslov prvaka Premierlige koji su čekali od 2010. godine i to na način da je klub na vrhu ljestvice proveo rekordna 274 dana.

Hazarad je nagradu zaslužio sjajnim igrama koje je ovjenčao s 14 pogodaka i devet asistencija za engleske prvake. Igrao je u svih 37 ligaških utakmica. Propustit će posljednju, onu protiv Sunderlanda na Stamford Bridgu, nakon što se odlučio na hitnu operaciju vađenja umnjaka.