Na Malti je nakon utakmice došlo do novog sukoba Hrvata i Srba u kojemu su tri osobe ozlijeđene

Iako je utakmica prošla bez incidenata, huligani su se opet tukli u gradu

FOTO: screenshot/youtube

Nakon gostujuće utakmice Hrvatske na Malti, kojom su Vatreni izborili izravan odlazak na Europsko prvenstvo, u luci St. Julian’s došlo je do novog sukoba u kojemu su usdjelovali navijači, a u njemu su ozlijeđene tri osobe. Kako javlja Times od Malta, u sukobu su sudjelovale osobe hrvatske i srpske nacionalnosti. Policija je pozvana oko 23 sata i 30 minuta, a nakon sukoba je privedeno šest osoba.

Teške ozljede

Od tri ozlijeđene osobe jedna je pretrpjela lomove kostiju, druga je opečena, a stanje treće nije poznato. U sukobu je zapaljena i jedna baklja.

To je samo nastavak sukoba, a u utorak se na internetu pojavila nova snimka nereda hrvatskih navijača na Malti. Oni su se u blizini stadiona Ta’ Qali na kojem će momčadi Hrvatske i Malte odigrati zadnju utakmicu u kvalifikacijama sukobili sa srpskim zaštitarima ispred jednog noćnog kluba, a ubrzo je reagirala i domaća policija koja je smirila sukob.

Gotovo 400 hrvatskih navijača

Prema pisanju tamošnjih medija u ponedjeljak navečer uhićeno je najmanje 15 Hrvata, a dan kasnije ih je privedeno još barem šestero. Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez prije nekog vremena je zabranio gostovanja navijačima Vatrenih u strahu od sankcija, no to nije spriječilo 380 Hrvata koji su ipak stigli na Maltu.

Srećom, huligani nisu ušli na stadion pa tijekom utakmice nije bilo nikakvih incidenata.

Pogledajte video sukoba.