Na Zagrebačkom maratonu se očekuje 10.000 sudionika, najbolja hrvatska maratonka još nije sigurna u nastup

Do utorka su stigle prijave sudionika iz 38 zemalja

12.10.2014., Zagreb -  Sudionici 23. Zagrebackog maratona nakon starta na Trgu bana Jelacica  prolaze kroz Jurisicevu ulicu. 
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U nedjelju 11. listopada održat će se 24. izdanje Zagrebačkog maratona, sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića.

I ove godine osim maratona trčat će se i polumaraton (21 km), te utrka građana (5km). Novost je dječja utrka koja će se održati dan ranije u subotu sa startom u 10 sati, također na središnjem gradskom trgu.
“Ponovo očekujemo ukupno više od 10.000 natjecatelja i nadamo se kako će u svim disciplinama biti postavljeni novi rekordi,” rekao je Marko Jakopović, predsjednik zagrebačkog atletskog saveza.

Kenijci drže rekord staze

Muški rekord drži Kenijac Luke Kibet koji je prošle godine pobijedio s rezultatom 2:14:11, dok je ženski rekrod u vlasništvu Kenijke Lucije Kimani koji je 2011. pobijedila s rezultatom 2:34:55.

Prijevljeni su trkači iz 38 zemalja, a među njima će biti i hrvatska maratonka, pobjednica polumaratona posljednje dvije godine Lisa Christina Nemec.

“Volim trčati u Zagrebu, no zbog problema s nogom nisam sigurna hoću li nastupiti i ove godine. Odluku ću donijeti u idućih nekoliko dana,” kazala je Nemec, koja je koncem rujna na berlinskom maratonu osvojila sedmo mjesto i s rezultatom (2:27:57) ispunila normu za olimpijske igre u Rio de Janeiru iduće godine.