Najbolji europski strijelac tvrdi da ne želi ići u Arsenal (koji je za njega spreman platiti 60 milijuna eura)

Aubameyang je ove sezone zabio 27 golova u 27 utakmica

Dortmund's Gabonese midfielder Pierre-Emerick Aubameyang somersaults as he celebrates scoring his side's 5th goal to complete his hat-trick during the German first division football Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Augsburg on October 25, 2015 in Dortmund, western Germany. Dortmund won the match 5-1. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
==RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT THE DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang izjavio je nakon što je dobio nagradu za najboljeg afričkog nogometaša kako ne namjerava uskoro napustit klub te je potvrdio da neće uskoro prijeći u Arsenal. Naime, strijelac 18 golova u 17 bundesligaških kola velika je želja Arsenea Wengera, trenera kluba koji je za reprezentativca Gabona navodno bio spreman platiti odštetu u visini od 60 milijuna eura.

“Ne želim ići u Arsenal. Neću uskoro napustiti Dortmund”, izjavio je Aubameyang. Trenutno najefikasniji napadač u ligama petice nije samo Arsenalova žerlja. Mediji u Engleskoj pisali su i o interesu dva Manchestera, a s obzirom da je u svim natjecanjima dao 27 golova u isto toliko utakmice sigurno će interes za njega još više porasti.

Bolji od Lewandowskog

Izvršni predsjednik Dortmunda Hans-Joachim Watzke proteklog je tjedna izjavio kako ne ovise samo o njemu, čime je dao nadu klubovima koji bi ga rado doveli.

https://www.youtube.com/watch?v=gQf4DGcRyIM

“Niti jedan igrač nikada ne smije pomisliti da klub poput našeg ovisi o samo jednom nogometašu. Ne ovisimo o nikome”, poručio je Watzke putem Bilda.

“Kada je Lewandowski otišao pronašli smo drugo rješenje, a on je dao tri gola više od njega. Trenutno smo toliko dobro pozicionirani da opet možemo pronaći drugo rješenje. Cilj je da naša momčad ostane na okupu. Nemamo novaca kao premierligaški klubovi, ali imamo možemo ponuditi neke druge stvari, npr. naši nogometaši mogu slaviti Božić”, rekao je Watzke aludirajući na činjenicu da u Premier ligi nema zimske pauze dok je drugačije u Njemačkoj.

Ugovor do 2020.

Aubameyang, koji ima ugovor s Borussijom do 2020. sinoć je proglašen najbojim afričkim nogometašem te je postao prvi Gabonac s tom titulom. Ujedno je prekinuo četverogodišnju dominacjiu Bjelokoščanina Yaya Tourea.

“Zahvaljjem svojim sunarodnjacima. Ova nagrada pripada njima. Zahvaljujem i suigračima iz reprezentacije i kluba. Oni su mi pomogli da zabijem golove”, rekao je napadač po primitku nagrade.