Nakon bogatih sponzora i UN se odrekao Marije Šarapove (a sve zbog njezine afere s dopingom)

Šarapova je suspendirana dok traje istraga oko korištenja meldonija

FOTO: AFP

Ujedinjeni narodi su donijeli odluku o suspenziji ruske tenisačice Marije Šarapove kao ambasadorice dobre volje nakon što je prošli tjedan otkrila da je na Australian Openu u siječnju bila pozitivna na doping.

UN-ov program za razvoj (UNDP) koji je dodijelio Šarapovoj titulu ambasadorice dobre volje u veljači 2007. godine suspendirao ju je dok se ne okonča istraga o njenom slučaju.

Šarapova je prošli ponedjeljak na konferenciji za novinare otkrila da je na Australian Openu bila pozitivna na meldonium.

Russian tennis player Maria Sharapova arrives at a press conference in Los Angeles, on March 7, 2016. The former world number one announced she failed a doping test at the Australian Open, saying a change in the World-Anti-Doping Agency banned list led to the violation. Sharapova said she tested positive for Meldonium, a substance she had been taking since 2006 but one that was added to the banned list this year. / AFP / ROBYN BECK
Maria Šarapova AFP

‘Suspendirali smo je dok traje istraga’

Ruskinja surađuje s UN-om u pružanju pomoći žrtvama Černobilske katastrofe iz 1986. i u utorak linkovi za njen profil na službenoj UN-ovoj stranici (www.un.org) nisu funkcionirali.

“UNDP je zahvalan Mariji Šarapovoj za potporu i njen rad posebno oko pružanja pomoći u oporavku od černobilske katastrofe”, prenio je britanski “Guardian” riječi glasnogovornika UN-a.

“Međutim, u svjetlu nedavne objave Marije Šarapove, mi smo prošli tjedan suspendirali njenu ulogu ambasadorice dobre volje i sve planirane aktivnosti dok traje istraga o njenom slučaju”.