Nakon nogometaša Luksemburga, i rukometaši Zagreba sa želučanim tegobama u Bjelorusiji

Dio momčadi nije se u ponedjeljak mogao vratiti u Zagreb

22.07.2015., Zagreb - Pocele pripreme rukometasa PPD Zagreb. 
Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Rukometašima PPD Zagreba pobjeda 24-21 u Seha ligi kod bjeloruskog Meškova iz Bresta neće ostati u lijepom sjećanju. Po povratku u hotel na želučane tegobe požalio se vratar Filip Ivić, a nešto kasnije iste je simptome prijavio lijevi vanjski Domagoj Pavlović. Do kraja večeri hitna je pomoć intervenirala u hotelu i pružila pomoć Iviću, Pavloviću, Stefanu Vujiću i fizioterapeutu Slobodanu Škoriću koji su svi imali simptome proljeva, povraćanja i visoke temperature.

Iste simptome, i istog dana osjetili su i nogometaši Luksemburga tristotinjak kilometara istočnije u Minsku, uoči današnje kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. protiv Bjelorusije.

Spomenuta četvorka primila je koktel injekcija protiv mučnina i visokih temperatura i činilo se kako će u ponedjeljak autobosom krenuti zajedno s momčadi u Minsk na aerodrom. Međutim, osim Vujića koji se oporavio, oboljeloj trojci pridružili su se i kružni napadač Leon Šušnja, desni vanjski Luka Stepančić i glasnogovornik kluba Goran Roknić.
Sva šestorica zaraženih prevezena u bolnicu gdje su primili infuziju nakon čega su pušteni natrag u hotel. Obzirom da je hrvatska ekspedicija propustila let za Minsk uz pomoć Ureda SEHA Gazprom lige organiziran je let iz Varšave u utorak navečer.

Postoji mogućnost da se zbog ovog događaja odgodi utakmica s Vardarom koja je na rasporedu 12. rujna.