Nakon što su mu dali otkaz u Istri, Igor Pamić kaže da mu ne žele platiti otpremninu

Pamić je trener koji je najduže u povijesti HNL-a bio na klupi nekog kluba

FOTO: PIXSELL

Nakon četiri i pol godine hrvatski trener Igor Pamić dobio je otkaz u domaćem prvoligašu Istri, što ga je učinilo najdugovješnijim trenerom u HNL-u, a sada je progovorio o razlozima zbog kojih napušta klub. Kaže da je jako razočaran klupskom upravom na čelu s direktorom Michaelom Gloverom.

“Radim ovaj posao 13 godina bez prestanka i dobro će mi doći odmor. Ljudi koji vode klub nisu bili zadovoljni i dobio sam otkaz. Doduše, sad govore da razlog nisu rezultati i igra, navode neke druge razloge. Zacijelo s ciljem izbjegavanja plaćanja otpremnine, onoga što mi prema ugovoru koji smo potpisali duguju. No, uvjeren sam da će HNS, bude li spora, biti pravedan”, izjavio je Pamić za Večernji list.

`Pogriješio sam što sam im vjerovao`

Od dolaska američkih vlasnika u Istru odnos uprave s trenerom nije bio savršen, otkriva Pamić. “Pogriješio sam što sam im vjerovao, ali i što sam smanjio svoj ugovor. K tome, momčad se slagala bez mog znanja. Pola igrača koji su došli želio sam dovesti, ali drugu polovicu doveli su mi oni bez mog znanja, neke igrače za koje nikad nisam čuo. No, neću sad o tome tko je kriv, na kraju momčad nije loša, samo treba vremena i vjerujem da će na proljeće biti dobrih rezultata. Sad su gazde počeli i nešto plaćati igračima, dosad je to bilo daleko od onog što su obećali. Reći ću vam jedan detalj – mjesec i pol čekali smo da nam nabave 25 lopti. Kad je tako, kad igrače ne plaćaš, onda je jasno i u kakvoj atmosferi radiš. Pa mi je predsjednik preko medija pokušao sastavljati momčad. Može sugerirati, možemo razgovarati, ali on mi je preko medija gurao Heistera u špicu, govorio da je Svraka najbolji igrač… A sad vidim da iznose laži da bi izbjegli plaćanje otpremnine. Mogli smo se lijepo rastati, pristao sam na 75 posto manji ugovor, mogli su isplatiti ono što po ugovoru trebaju i stisnuo bih im ruku, rekao svaka čast”, rekao je sada bivši trener kluba iz Pule.

Za kraj Pamić nije bio blag prema direktoru Gloveru za kojega nema lijepih riječi. “Vjerovao sam mu kad je govorio da je spasitelj Istre, ali sam se prevario. Znate, kad je naš igrač Petar Franjić pokušavao otići iz kluba, a na kraju i uspio, Gover mu je prijetio da će ga pratiti do smrti. Nadam se da mene neće jer imam namjeru još dugo živjeti”, završio je.