Napoli slavio protiv Milana i približio se Laziju u borbi za Ligu prvaka

Na ljestvici vodi Juventus koji je pobjedom protiv Sampdorije osigurao naslov

Napoli's forward from Argentina and France Gonzalo Higuain celebrates after scoring during the Italian Serie A football match SSC Napoli vs AC Milan on May 3, 2015 at the San Paolo stadium in Naples. AFP PHOTO / CARLO HERMANN
FOTO: AFP

U derbiju 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je deklasirao Milan 3-0 i ostao u igri za plasman u Ligu prvaka. Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 43. sekundi kada je sudac Paolo Mazzoleni dosudio kazneni udarac za Napoli, te isključio gostujućeg braniča Mattiu de Sciglia.

Približili se Laziju

Gonzalo Higuain je promašio kazneni udarac, međutim bilo je teško očekivati da će Milan cijeli susret izdržati s igračem manje. Gosti su se dobro držali do 70. minute, a tada su u razmaku od šest minuta primili tri gola, a strijelci su bili Marek Hamšik (70), Gonzalo Higuain (74) i Manolo Gabbiadini (76). Ivan Strinić nije nastupio za Napoli.

Ovom pobjedom Napoli se približio trećeplasiranom Laziju na četiri boda zaostatka. Na ljestvici vodi Juventus koji je subotnjom pobjedom protiv Sampdorije osigurao naslov prvaka. Juve ima 79 bodova, Roma je druga sa 64 boda, treći je Lazio sa 63 boda, a Napoli je četvrti sa 59 bodova. Zadnje tri pozicije koje vode u niži rang natjecanja drže Cagliari (24), Cesena (24) i Parma (16).