Napoli uvjerljiv protiv Club Bruggea, Šimunović odigrao cijelu utakmicu za Celtic

Norveški Molde iznenadio Fenerbahče i slavio u Istanbulu 3-1

Molde's Mattias Mostrom (L) vies for the ball with Fenerbahce Alper Potuk (R) during the Europa League football match between Fenerbahce and Molde on September 17, 2015 at the Ulker Fenerbahce Sukru saracoglu stadium in istanbul. AFP PHOTO / OZAN KOSE
FOTO: AFP

Nogometaši Napolija ostvarili su uvjerljivu 5-0 pobjedu protiv Club Bruggea u dvoboju 1. kola D skupine Europske lige, a za najveće iznenađenje pobrinuo se Molde koji je u Istanbulu pobijedio Fenerbahče 3-1.

Talijani su sav posao obavili u prvih 24 minuta postigavši tri gola, a strijelci su bili Jose Callejon (5) i Dries Mertens (19, 25). U drugom dijelu Marek Hamšik (53), Callejon (75) samo su potvrdili sjajno izdanje Napolija. Ivan Strinić nije nastupio za domaći sastav. U drugom dvoboju iz ove skupine danski Midtylland je pobijedio varšavsku Legiju 1-0, a presudio je autogol Michala Kucharczykog u 60. minuti. Gosti, za koje nije nastupio Ivica Vrdoljak, su posljednje dvije minute igrali bez isključenog Furmana.

Norvežani i Škoti s igračem manje

Za iznenađenje kola pobrinuo se Molde koji je u Istanbulu pobijedio turskog velikana Fenerbahče 3-1. Norvežani, koje je u 2. pretkolu Lige prvaka izbacio zagrebački Dinamo, odigrali su sjajnu utakmicu i posve su nadigrale turski sastav. Molde je poveo iz jedanaesterca u 36. minuti golom Tommyja Hoilanda, no Fener je šest minuta kasnije izjednačio pogotkom Nanija. Gosti su u 53. minuti stigli do novog vodstva, a ovoga puta strijelac je bio Mohamed Elyounoussi. Trijumf Norvežana potvrdio je Martin Linnes u 65. minuti. Feneru nije pomoglo niti što je posljednjih sedam minuta imao igrača više nakon što je isključen strijelac Elyounoussi.

U drugom dvoboju skupine A Ajax i Celtic su odigrali 2-2. Škoti, u čijim redovima je cijeli susret odigrao Jozo Šimunović su vodili 1-0 i 2-1, no ‘Kopljanici’ su izvukli bod. Strijelci za Celtic bili su Nir Bitton (8) i Mikael Lustig (42), a za Ajax Viktor Fischer (25) i Lasse Schone (84). Celtic je od 74. minute igrao bez isključenog Izaguirrea.

Liverpoolu bod kod Bordeauxa

U derbiju B skupine Bordeaux i Liverpool su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 65. minuti golom Lallane, a izjednačio je Jussie u 81. minuti. Dejan Lovren nije nastupio za goste. U drugom dvoboju Sion je pobijedio Rubin 2-1. Oba gola za švicarski sastav zabio je Konate (11, 82), a za goste Kanunikov (65).

U skupina C Gabala i PAOK našeg Igora Tudora su odigrali bez pogodaka, dok je Borussija Dortmund teškom mukom pobijedila Krasnodar 2-1. Nijemci su golove zabili su sudačkoj nadoknadi prvog (Ginter) i drugog poluvremena (Park). Pogodak za goste zabio je Pavel Mamajev u 12. minuti.

Bečani bolji od Španjolaca

U skupini E Rapid je u Beču pobijedio Villarreal 2-1 nakon što je gubio na poluvremenu. Španjolci su poveli preko Lea Baptistaoa (45), no Rapid je okrenuo rezultat u osam minuta drugog poluvremena, a strijelci su bili Stefan Schwab (50) i Steffen Hofmann (53-11m). Pobjedu je ostvarila i Viktorija Plzen protiv Dinamo Minska 2-0. Golove su zabili Tomaš Horava (36) i Milan Petržela (75).

U skupini F Marseille je rutinski odradio gostovanje kod Groningena pobijedivši 3-0 golovima Georgesa N’Koudoua (25), Ocamposa (39) i Romaina Alessandrinija (61). Braga je u Liberecu pobijedila Slovan 1-0 golom Rafa Silve (60).