Napravili smo potencijalnu najlakšu i najtežu skupinu Hrvatske na Euru

Nastup na EP je za sada osiguralo 20 od 24 reprezentacija

Croatia's players pose for team picture prior to the Euro 2016 qualifying football match between Croatia and Bulgaria on October 10, 2015 at the Makimir stadium in Zagreb. AFP PHOTO/STRINGER
FOTO: AFP

Nakon što su u utorak odigrane zadnje utakmice kvalifikacija, poznato je kojih će 20 reprezentacija iduće godine nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Vizu za EURO tako su izborile nacionalne momčadi Španjolske, Engleske, Italije, Portugala, Njemačke, Hrvatske, Turske, Poljske, Islanda, Češke, Belgije, Walesa, Švicarske, Sjeverne Irske, Austrije, Albanije, Rumunjske, Rusije i Slovačke, a tu je naravno i domaćin Francuska.

Osam momčadi u igri

Na Euru će nastupiti ukupno 24 nacionalne momčadi, a preostala četiri putnika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu 12, 13. i 14. studenog, dok su uzvrati 15, 16. i 17 istog mjeseca. U dodatnim kvalifikacijama igrat će Danska, Irska, Švedska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Norveška i Ukrajina. Ždrijeb parova bit će u nedjelju, 18. listopada.

Jakosne skupine

Hrvatska reprezentacija u ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo bit će smještena u drugu jakosnu skupinu, u kojoj su još Italija, Rusija, Azustrija, Švicarska, a, ukoliko izbori nastup preko dodatnih kvalifikacija, u tom će društvu biti i nacionalna momčad Bosne i Hercegovine.

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se Španjolska, Njemačka, Francuska, Portugal, Belgija i Engleska. Sastav treće i četvrte jakosne skupine u ovom trenutku teško je predvidjeti jer jako puno potencijalnih sudionika ovisi o rezultatima dodatnih kvalifikacija. No mi smo se svejedno zabavili s tom temom i napravili potencijalnu najlakšu i najtežu skupinu koja može očekivati Hrvatsku na Europskom prvenstvu.

Najteža skupina
1. Njemačka
2. HRVATSKA
3. Švedska (ako prođe kvalifikacije)
4. Turska

 

Najlakša skupina
1. Portugal
2. HRVATSKA
3. Slovačka
4. Albanija