NFL ogled u Minnesoti odigran je u zastrašujuće hladnim uvjetima, a obilježen je i ovim promašajem

Temperatura je iznosila -21°C. Najhladniji susret ostaje onaj iz 1967. godine

MINNEAPOLIS, MN - JANUARY 10: Kam Chancellor #31 of the Seattle Seahawks attempts to tackle Jerick McKinnon #31 of the Minnesota Vikings in the first half during the NFC Wild Card Playoff game at TCFBank Stadium on January 10, 2016 in Minneapolis, Minnesota.   Jamie Squire/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

To što je živa u termometru pokazivala -21°C, a udari vjetra dodatno pogoršavali uvjete za igru pa je mjereno i -31°C, nije omelo igrače Minnesota Vikingsa i Seattle Seahawksa da odigraju wild-card utakmicu za ulazak među osam za doigravanje u NFL-u.

Susret odigran u nedjelju svrstao se na treće mjesto svih vremena kada su ovako hladni uvjeti za igru u pitanju. Najhladnija, pak, i dalje ostaje ona između Green Bay Packersa i Dallas Cowboysa iz novogodišnje noći 1967., poznata pod nazivom Ice Bowl odigrana na -26°C, a uz vjetar je zabilježeno i -44°C, dok je na drugome mjestu popularni Freezer Bowl iz 1982. u kojoj su se susreli San Diego Chargersi i Cincinnati Bengalsi kada je temperaturu zraka −23°C vjetar snižavao na −38°C.

MINNEAPOLIS, MN - JANUARY 10: A fan holds a sign during the NFC Wild Card Playoff game between the Minnesota Vikings and the Seattle Seahawks at TCFBank Stadium on January 10, 2016 in Minneapolis, Minnesota. Jamie Squire/Getty Images/AFP
AFP

Promašaj koji je odlučio susret

Što se samog susreta tiče on ostaje zapamćen po promašaju Blaira Walsha koji je direktno utjecao na konačnih 10-9 za Seahawkse kojima slijedi ogled protiv Carolina Panthersa.

https://vine.co/v/iMZ3OFIDe13

Dodajmo da je kamera na utakmici uhvatila i legendardnog trenera Buda Granta koji je bacio novčić prije utakmice kojim je odlučen prvi posjed lopte na ogledu. Danas 88-godišnjak snimljen je u – kratkim rukavima.