Nekad je nužno odabrati stranu

Nije išlo protiv Švedske, primili smo 35 golova, ali okej je, svejedno idemo dalje u drugi krug

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Švedske 31:35

16.01.2018., Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 3. kolo, Hrvatska - Svedska. Lino Cervar
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Švedske 31:35. Porazu unatoč, Hrvatska se plasirala u drugi krug natjecanja odnosno novu grupu u kojoj ćemo, osim sa Švedskom i Srbijom koji su prošli dalje iz naše skupine, biti i sa Francuskom, Norveškom i Bjelorusijom koji idu dalje iz grupe B.

Bodovi iz prve faze natjecanja se prenose pa tako tablica grupe koja će se igrati u zagrebačkoj Areni trenutno izgleda ovako:

Francuska 4
Švedska 4
Hrvatska 2
Norveška 2
Srbija 0
Bjelorusija 0

Hrvatska će tako u drugom krugu igrati protiv Francuske, Norveške i Bjelorusije, a dvije najbolje ekipe iz gore navedene grupe idu u polufinale.

Šveđani kontrolirali utakmicu od samog početka

Šveđani su poveli gotovo na samom početku utakmice, Hrvatska je posljednji put vodila 4:3, a nakon toga Sveđska radi seriju 6:0 (od toga 4 gola Niclasa Ekberga) i odlaze na plus 5, te visoku prednost održavaju do samog kraja.

Červar je pokušavao, pa je tako već promijenio 3 različite obrane i promiješao cijelu momčad, ali nije išlo. Ekipa Kristjana Andressona suvereno je kontrolirala utakmicu, a sredinom drugog poluvremena vodili su i sa 9 pogodaka prednosti. Najbolji kod Hrvatske bili su Ivan Čupić sa 7 te Marko Kopljar sa 5 golova. Kod Šveđana su najviše pogodaka postili Albin Lagergren (6), Simon Jeppson (5) i Jesper Nielsen (5).

Srbija je ranije u utorak pobijedila Island 29:26, te su se tako plasirali dalje. Island je u prvom kolu pobijedio Švedsku, ali unatoč tome idu kući, a Švedska dalje prenosi maksimalna 4 boda.