Niko Kovač upravo je imenovan trenerom Eintrachta iz Frankfurta koji se bori za ostanak u Bundesligi

Kovaču će, kao i u hrvatskoj reprezentaciji, pomagati brat Robert

Eintracht Frankfurt's new coach, Niko Kovac, attends a press conference at German first division Bundesliga football team on March 8, 2016  in Frankfurt, western Germany.


Bundesliga strugglers Eintracht Frankfurt on Tuesday appointed Niko Kovac as head coach in their battle to stay up after predecessor Armin Veh was sacked with the club in the bottom three. / AFP / dpa / Frank Rumpenhorst / Germany OUT
FOTO: AFP

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač novi je trener Eintrachta iz Frankfurta. Klub je u utorak potvrdio ovu vijest na ovoj internetskoj stranici.

Kovač je potpisao ugovor koji vrijedi do lipnja sljedeće godine, ali samo u slučaju da Eintracht ostane u prvoj Bundesligi. Na klupi frankfurtskog kluba Kovač je naslijedio Armina Veha koji je dobio otkaz nakon subotnjeg remija protiv Ingolstadta (1-1).

‘Mora mobilizirati momčad’

Eintracht je devet kola prije kraja Bundeslige na 16. mjestu koje vodi u razigravanje za ostanak. U osam proljetnih kola klub iz Frankfurta je ostvario samo jednu pobjedu, tako da je pred Kovačem vrlo težak posao da održi klub u prvom razredu njemačkog nogometa. U tome će mu, kao i na klupi hrvatske reprezentacije, pomagati brat Robert.

“Kovač mora mobilizirati momčad kako bi izborila ostanak. Uvjereni smo da će uspjeti u tome”, izjavio je direktor Eintrachta Heribert Bruchhagen.

Do rujna vodio Vatrene

Kovač je gotovo cijelu igračku karijeru proveo u Njemačkoj gdje je igrao za Herthu, Bayer Leverkusen, HSV i Bayern. Prije no što je preuzeo Vatrene, koje je vodio do rujna prošle godine, bio je pomoćni trener u Red Bull Salzburgu, te izbornik hrvatske U-21 reprezentacije.

Willkommen Niko Kovac

Herzlich Willkommen bei unserer #SGE, Niko Kovac!

Gepostet von Eintracht Frankfurt am Dienstag, 8. März 2016

Kovač je u ovom trenutku drugi hrvatski trener u jednoj od pet najjačih europskih liga. Slaven Bilić vodi West Ham s kojim je trenutno na petom mjestu u engleskoj Premier ligi.

“Znam da je klub u teškoj rezultatskoj situaciji, ali možemo ispuniti ciljeve. Sretan sam što mogu trenirati Eintracht. Sad za početak moram prvo upoznati momčad, razgovarati sa svima i vidjeti gdje leže problemi, ali sve ćemo vidjeti na terenu”, rekao je Kovač za klupsku TV, te progovorio o taktici:

‘Moramo mobilizirati navijače i sve u klubu’

“Koja će nam biti taktika? Za sve momčadi vrijedi da se treba boriti do zadnjeg sučevog zvižduka. Moramo mobilizirati navijače i sve u klubu, pokazati jedinstvo u kratkom vremenu”, istaknuo je Kovač i dodao:

“Bio sam u Aziji, potom u Dortmundu, a onda mi je naglo došao poziv u Frankfurt.”

A Eintracht je na Facebooku simpatično, na hrvatskom jeziku poželio dobrodošlicu novom treneru ovako:

“Dobro dosao dragi Trener Niko Kovac kod Eintracht Frankfurt. Mi ti zelimo puno uspjeka kod trog posla kod naseg #SG

Dobro dosao dragi Trener Niko Kovac kod Eintracht Frankfurt. Mi ti zelimo puno uspjeka kod trog posla kod naseg #SGE

Gepostet von Eintracht Frankfurt am Dienstag, 8. März 2016