Nikola Karabatić je najavio današnji ogled protiv hrvatske reprezentacije i otkrio kako doći do pobjede

'Ulazimo neopterećeni u ovaj sraz jer smo do sad odigrali dobar turnir', kaže Metličić

10.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, polufinale. Francuska - Hrvatska. Nikola Karabatic, Domagoj Duvnjak. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nakon uvjerljive pobjede protiv reprezentacije Makedonije (34-24) u 1. kolu druge faze natjecanja po skupinama, reprezentaciju Hrvatske čeka najveći izazov do sad na EP-u u Poljskoj, momčad Francuske koja figurira kao najveći favorit za osvajanje zlata.

Francuska na ovom EP-u ima samo jedan cilj – obranu naslova prvaka! Nikola Karabatić i društvo nakon poraza od domaćina Poljske (29-28) u natjecanju po skupinama u prvoj fazi prvenstva, igraju iz utakmice u utakmicu sve bolje, sve moćnije. Poznato je da Francuzi, kako turnir odmiče, podižu svoju formu. Dobra vijest za našu nacionalnu momčad je to što i mi iz dvoboja u dvoboj igramo sve bolje. Ali, sad je pred Kaubojima jedna velika utakmica, ključna na ovom EP-u u borbi za polufinale. Jer, ako bi Hrvatska kojim slučajem slavila, širom bi si otvorila vrata polufinala.

Danas u ulozi pomoćnog trenera reprezentacije, Petar Metličić nekoć je i sam bio sudionik derbija PIXSELL/PIXSELL

‘Možemo im se suprostaviti njihovim receptom’

“Igramo s protivnikom koji je tradicionalno velik suparnik posljednjih godina. Nažalost, protiv Francuske i nismo u posljednje vrijeme baš pobjeđivali, ali to ne znači da ih nećemo pobijediti. Dolazimo u jednom dobrom momentu, puni samopouzdanja. Čak mogu reći da dolazimo neopterećeni u ovaj sraz jer smo do sad odigrali dobar turnir. Pokazali smo neke nove stvari, igrali smo lepršavo, čvrsto, promovirali smo neka nova imena”, kazao je pomoćni trener reprezentacije, proslavljeni hrvatski reprezentativac Petar Metličić i nastavio:

“Očekujemo jednu čvrstu utakmicu protiv ekipe koja je isto tako malo izmjenjena, ali je okosnica tu. Znači, Narcisse, Omeyer, Karabatić, Abalo… igrači koji su više-manje sve i svašta osvojili. Uz pomoć nekih novih mladih igrača koji su se dobro uklopili u taj njihov sustav. Utakmice sa Francuskom su nam bile teške, oni su specifični. Nisu nam dali da igramo svoj rukomet. Radili su puno prekida, dovode te u nervozu. Ali, baš mislim da im se možemo suprostaviti tim njihovim receptom. Ali, ako budemo puno igrali 6 na 6, nažalost, može se dogoditi kao i prije. Imat ćemo problema i izgubit ćemo. Ali, ako budemo igrali čvrstu obranu, ako budemo trčali kao i do sad, onda imamo velike šanse za slavlje”.

‘Sve je otvoreno’

Marino Marić je drugi strijelac hrvatske reprezentacije na Euru PIXSELL/PIXSELL

Pivot Hrvatske Marino Marić ističe kako utakmica Hrvatske i Francuske nisu više ono što su nekad bile. Veliki derbi svjetskog rukometa.

“Kad su Pero i ekipa igrali te susrete, to su bili zvjerskiji derbiji. Sad je sve to malo izmjenjeno. Došli smo mi neki mlađi klinci, kod Francuza su se dogodile neke promijene. Znači, po meni je sve otvoreno. Mi moramo igrati čvrstu obranu i mislim da ćemo gledati uzbudljivu utakmicu. Imamo puno samopouzdanja, s prsima prema naprijed, idemo se suprostaviti tim famoznim Francuzima pa što dragi Bog da”, kazao je trenutno drugi strijelac Hrvatske Marino Marić sa ukupno 17 golova.

‘Hrvatska je uvijek opasna’

Naravno, prvo ime repezentacije Francuske je Nikola Karabatić. Ikona Francuske je i na ovom turniru motor pokretač svih akcija Tricolora i ukupno je postigao do sad 16 golova.

“Hrvatska je uvijek opasna. Dobro igra u obrani, agresivna je, Mirko iza dobro brani, u napadu imaju puno opasnosti. Tu su Mamić, Karačić, Duvnjak. Hrvatska je opasna ekipa i morat ćemo paziti. Igraju dobru obranu i u ovoj utakmici će obrana i presuditi. Tko će biti bolji u obrani, taj će slaviti”, dao je do znanja Karabatić.

Utakmica između Hrvatske i Francuske počinje u 18:15 sati u Krakowu.