Njemački mediji imaju kombinaciju kako će Wolfsburg vratiti Mandžukića

Mandžukić je želja trenera Heckinga i to bi odlaskom mogao platiti Bas Dost

RESTRICTIONS / EMBARGO - DFL LIMITS THE USE OF IMAGES ON THE INTERNET TO 15 PICTURES (NO VIDEO-LIKE SEQUENCES) DURING THE MATCH AND PROHIBITS MOBILE (MMS) USE DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL.
Moenchengladbach's midfielder Tony Jantschke (L) and Wolfsburg's Croatian striker Mario Mandzukic vie for the ball during the German first division Bundesliga football match Borussia Moenchengladbach vs VfL Wolfsburg in the western German city of Moenchengladbach on August 19, 2011. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Bas Dost i Mario Mandžukić čine dvojac koji u njemačkom Bundesligašu Wolfsburgu promatraju neodvojivo. Jednog, doduše, u kontekstu odlaska iz redova njemačkih doprvaka, a drugog kao povratnika u klub u kojem je igrao od 2010. do 2012. godine.

Sportski direktor kluba Klaus Allofs nalazi se na godišnjem odmoru, ali nikako ne i izvan nogometnih zbivanja budući da ljetni mjeseci označavaju veliku aktinost klubova na tržištu. Wolfsburg će, razumljivo, sudjelovati u njima nakon sezone koju je hrvatski nogometni reprezentativac i član kluba Ivan Perišić opisao izvanrednom. Osvojen je Njemački kup, a pozicija na ljestvici samo je jednom bila bolja, u šampionskoj sezoni 2008/09.

Mandžukić je trenerova želja

Njemački mediji koji donose vijest pozivaju se na nedavno pisanje Marce koja tvrdi da bi napadač hrvatske reprezentacije i madridskog Atletica mogao napustiti klub ponudi li netko bankovna jamstva u iznosu od 22 milijuna eura za strijelca 12 prvenstvenih i pet golova u Ligi prvaka.

Andre Schürrle u siječnju je ovog Bundesligaša koštao 32 milijuna eura i Wolfsburg mora pripaziti na pravila Financijskog fair playa želi li se ojačati pred nadolazeću sezonu. Izvori tvrde da je Mandžukić velika želja trenera Dietera Heckinga i da bi to odlaskom mogao platiti Bas Dost. Nakon sezone u kojoj je zabio 16 prvenstvenih pogodaka kupaca ne bi trebalo manjkati. Završnu riječ dat će, ipak, Klaus Allofs.