Njemački novinari: Maksimir je ostarjela straćara bez krova, na njemu se uopće ne bi trebalo igrati

Maksimir ima malo toga zajedničkog s modernim stadionima

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Pišući osvrt na jučerašnju utakmicu Dinama i Bayerna odigranu u Ligi prvaka, autor teksta objavljenog u minhenskom Süddeutsche Zeitungu posvetio je nekoliko redaka i stadionu Maksimir. I pritom se nije trudio opisivati ga lijepim riječima.

Nakon čuđenja što Julian Green, igrač koji nastupa za Bayern II u četvrtom nogometnom razredu u Njemačkoj, radi u utakmici Lige prvaka, autor nudi i svoje misli o samom poprištu odigravanja susreta:

Bayern obično igra na boljim stadionima

“Stadion Maksimir ima malo toga zajedničkog s modernim nogometnim katedralama u kojima Bayern običava igrati svoje gostujuće utakmice”, piše u tekstu te se stadion opisuje “ostarjelom straćarom bez krova.”

Autor teksta razlog za požaliti se na navedeno stanje stadiona pronašao je i u vremenskim prilikama pa mu je spomenuto posebice zasmetalo jer je u vrijeme odigravanja utakmice bilo prohladno i kiša je rominjala.

Dosad je u stadion uloženo više od 800 milijuna kuna

U zaključku koji se nudi u opisu stadiona piše sljedeće: “Moglo bi se i požaliti što Uefa ovako rezultatski nebitne utakmice jednostavno ne otkaže i podijeli 1.5 milijuna eura nagradnog fonda.”

A, podsjetimo, dosad je u stadion utrošeno više od 800 milijuna kuna. Ne treba napominjati što se sve s tim novcem moglo napraviti da se izgradi privlačan nacionalni stadion a ne ‘krpa’ sramota u središtu grada koja tjera strane medije da svijetom šire ovakve misli.