Nogometaš mora nositi elektronsku narukvicu (no smije li s njom igrati?)

Ostaje upitno što to sve znači za nastavak karijere

Toulouse's Malian midfielder Tongo Doumbia celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Toulouse and Monaco on August 22, 2015 at the Municipal Stadium in Toulouse, southern France. AFP PHOTO/ PASCAL PAVANI
FOTO: AFP

Francuski sud kaznio je malijskog nogometaša Tonga Doumbiju (26) osmomjesečnom zatvorskom kaznom zbog napravljenih prometnih prekršaja. Ista je zamijenjena nošenjem elektronske narukvice.

Nogometaš Toulousea uhvaćen je za upravljačem neosiguranog automobila pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole. Automobil mu je konfisciran, kažnjen je novčano u iznosu od 10.000 eura i morat će ponovno polagati vozački ispit.

Ostaje upitno što to sve znači za nastavak karijere, odnosno dozvoljavaju li pravila natjecanja u francuskom nogometnom prvenstvu nastup igrača s elektronskom narukvicom. Poznato je, pak, da je nogometašev odvjetnik zatražio da mu se omogući njeno skidanje za vrijeme igranja utakmica. Bude li zahtjev odbijen moglo bi to značiti i da će Doumbija na dugi odmor.