Nogometaši Mađarske i Rumunjske zbog rasizma igraju pred praznim tribinama

Uefa je kaznila i korištenje pirotehnike, sukob navijača, blokirane prolaze

Hungarian fans cheer their team prior to the Euro 2016 qualifying football match between Hungary and Romania in Budapest, on September 4, 2015.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Mađarska i Rumunjska kažnjene su svaka s igranjem jedne utakmice bez gledatelja zbog rasističkih incidenata koji su se dogodili na dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. u skupini F početkom rujna, objavila je Uefa.

Ometanje himne, sukobi navijača

Mađarska će igrati pred praznim tribinama utakmicu protiv Farskih otoka 8. listopada u Budimpešti zbog incidenata (blokiranje stepenica na tribinama i ometanje himne) i “rasističko ponašanje” na utakmici protiv Rumunjske (0-0) 4. rujna. Mađarski nogometni savez također je kažnjen i mora platiti kaznu u visini od 70.000 eura.
Rumunjski nogometni savez (FRF) mora platiti istu novčanu kaznu zbog sličnih incidenta (ometanje himne, sukobi navijača, korištenje pirotehničkih sredstava, zabranjeni natpisi).

Dodatnih 60.000 eura kazne

I Rumunjska će svoju sljedeću kvalifikacijsku utakmicu 8. listopada u Bukureštu igrati pred praznim tribinama i to protiv Finske također zbog “rasističkog ponašanja” i korištenja pirotehničkih sredstava na susretu protiv Grčke (0-0) koji je igran 7. rujna u glavnom rumunsjkom gradu.

FRF osim toga mora platiti i kaznu u visini od 60.000 eura za incidente koji se dogodili na toj utakmici.