Nogometni klub Zadar je pred gašenjem, upozorili su igrači koji nisu plaću primili mjesecima

Prozvan je Reno Sinovčić, vlasnik 35 posto dionica kluba

22.05.2015., Gradski stadion, Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 35. kolo, NK Slaven Belupo - NK Zadar. Tomo Gluic. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni drugoligaš Zadar nalazi se pred gašenjem. Račun im je u blokadi, duguju poreznoj upravi oko 600.000 kuna, a igrači već mjesecima nisu dobili plaću, javlja HRT.

Izvor javlja da se može zaključiti kako je klub stigao do ruba kada ga “uz blokadu računa zbog duga Poreznoj upravi od oko 600.000 kuna, Hrvatski nogometni savez suspendira zbog neplaćanja sudačkih naknada od sedamdesetak tisuća kuna”.

Traže se promjene

” Ovo je apel javnosti i apel prema Gradu Zadru da se uključi u ovaj klub i da se zaustavi ova situacija u kojoj se klub trenutno nalazi. Mi želimo promjene, ne želimo da se dopusti gašenje kluba. Mi se nemamo kome obratiti u klubu. Zna se tko upravlja, ali njega nitko ne spominje”, izjavio je na konferenciji za medije golman momčadi Tomo Gulić.

“Taj netko kojega nitko ne spominje jest Reno Sinovčić, vlasnik 35 posto dionica kluba čiji igrači nisu primili plaću mjesecima, a neki dulje i od godinu dana. Obećanja su, za razliku od plaća, bila redovita: Obećanje o plaći dolazi od Rena Sinovčića”, nastavlja izvor i podsjeća da je grad Zadar vlasnik 41 posto dionica kluba, pa se i s te strane očekuje i traži veći angažman.