Dirk Nowitzki smatra da je legendarni Dražen Petrović otvorio vrata NBA-a za sve mlade europske igrače

Prijateljska utakmica između Hrvatske i Njemačke igra se u petak u 21 sat

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Najbolji njemački košarkaš Dirk Nowitzki za Dnevnik Nove TV najavio je nadolazeću prijateljsku utakmicu koju će reprezentacija njegove momčadi odigrati s Hrvatskom u petak navečer u zagrebačkoj Areni.

`Hrvatska je uvijek sjajna u košarci`

“Mislim da će biti zabavno. Hrvatska je sjajna košarkaška nacija, uvijek je to bila. Ima nekoliko sjajnih igrača”, rekao je Nowitzki koji je zatim izbjegao izravan odgovor na pitanje koji su to sjajni igrači u reprezentaciji Lijepe naše.

“Vidjet ćemo sutra, nadam se da nitko od njih neće igrati tako dobro. Imat ćemo dosta posla, to je sigurno”, izjavio je Nijemac.

Samo najbolje o Petroviću

Također, Nowitzki je biranim riječima govorio o najboljem hrvatskom košarkašu u povijesti, tragično preminulom Draženu Petroviću. “On je nevjerojatna legenda. Jako je tužno bilo čuti vijesti o njegovoj pogibiji u to vrijeme. To je bila velika nesreća.”

“Bio je jedan od prvih velikih europskih igrača koji su otvorili vrata za sve nas, mlađe igrače. Mogao je šutirati, a bio je i jak i veliki borac. Bio je definitivno legenda”, poručio je Nowitzki.