O zahtjevu navijača Arsenala da im više ne sudi jedan sudac mogao bi raspravljati parlament

Peticija navijača Arsenala sada ima preko sto tisuća potpisa

FOTO: screenshot

Ljuti navijači Arsenala nakon zadnje utakmice svojeg kluba, u kojoj su Topnici poraženi od Chelseaja, pokrenuli su na internetu peticiju kojom se želi zabraniti sucu Mikeu Deanu da više ikad sudi njihovoj momčadi. Dean je sudio navedeni dvoboj protiv Chelseaja, gdje je propustio isključiti agresivnog nogometaša te momčadi Diega Costu, ali je zato crveni karton pokazao dvojici igrača Arsenala, a i u prošlosti je svojim odlukama znao ljutiti navijače Arsenala koji smatraju da Dean namjerno oštećuje njihovu momčad.

Dovoljan broj potpisa

No, iako je peticija krenula kao poprilično neozbiljan pokušaj navijačkog nezadovoljstva, do sada je skupila preko 100 tisuća potpisa, što je dovoljno da parlament (House of commons) raspravlja o tom zahtjevu. U ovom trenutku peticiju je potpisalo 101.043 osoba, a taj broj se konstantno povećava.

House of Commons
House of Commons AFP

Navijače Arsenala kod Deana posebno smeta i njegova reakcija s dvoboja Topnika i najvećeg rivala, Tottenhama 2012. godine kada se činilo da je sudac proslavio pogodak Spursa protiv njih.

Peticija je pokrenuta na stranici change.org, gdje je može svatko potpisati. Naravno, tko god ne želi da Dean ikad više sudi Arsenalu.

Mike Dean
Mike Dean AFP